A Nyugat-Balkánon eddig kilencen vesztették életüket a hideg miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerbiában négyen, Macedóniában hárman, Bosznia-Hercegovinában pedig ketten haltak meg a napokban a fagyos időjárás következtében – számolt be róla a nyugat-balkáni sajtó kedden.

Vasárnap egy 56 éves szerb férfi indult el tűzifáért, ám az udvaron elesett, eltört a lába, és segítség hiányában megfagyott. Két másik dél-szerbiai férfi keddre virradóra fagyott halálra, míg kedden a kórházban vesztette életét az a középkorú férfi is, akit előző nap menekítettek ki a hó miatt elzárt lakhelyéről.

A zord idő miatt a folyók nagy része is befagyott, ezért betiltották a hajózást a Duna és a Száva folyó szerbiai szakaszán, ami a becslések szerint naponta 50 ezer eurós bevételkiesést jelent az országnak.

Bosznia-Hercegovinában két halálra fagyott férfit találtak a napokban – közölte a Nezavisne Novine című boszniai napilap a honlapján.

A hideg és a havazás miatt Szerbia és Bosznia-Hercegovina egyes városaiban meghosszabbították a téli szünetet, a gyerekeknek várhatóan egész héten nem kell iskolába menniük.

Macedóniában vasárnap -28 Celsius-fokot mértek, a hirtelen jött hideg és a hó a közlekedésben is gondokat okozott, az ország területén három ember életét követelte a fagyos idő.

Előző sztori

Csengelén és Tápén várják a véradókat

Következő sztori

Pert kezdeményeztek a Twitter ellen a párizsi és a brüsszeli terrorcselekmények áldozatainak hozzátartozói