A médiatanács gratulál az Oscarra jelölt első mecenatúrás film, a Mindenki alkotóinak

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NMHH Médiatanácsa gratulál az Oscarra jelölt első mecenatúrás film, a Mindenki alkotóinak – írta a testület az Oscar-jelölések bejelentését követően az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Az amerikai filmakadémia kedden hozta nyilvánosságra az Oscar-jelöltek listáját. Deák Kristóf Mindenki című 25 perces alkotása a rövidfilm kategóriában került az idei Oscar-jelöltek közé.

“A film a testület Magyar Média Mecenatúra programjának Huszárik Zoltán-pályázatán elnyert nyolcmillió forint állami hozzájárulásnak köszönhetően készült el. A jelöléshez személyesen gratulál az alkotóknak az NMHH Médiatanácsának elnöke, Karas Monika, és Kollarik Tamás, a médiatanács tagja, egyben a mecenatúraprogram koordinátora” – olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták, nagyon büszkék a fiatal, elsőfilmes rendezőre, akinek költői ihletettségű alkotása ilyen magas szintű elismerésben részesült. Kiemelték, hogy a médiatanács “célzott szakmai segítséget nyújt a Mindenki című filmnek ahhoz, hogy útja ne érjen véget az Oscar-jelölésnél”.

A közlemény szerint a médiatanács mecenatúraprogramja eddig 892 filmet támogatott, összesen mintegy 8,7 milliárd forint értékben, amelyből a kísérleti és kisjátékfilmek készítését ösztönző Huszárik Zoltán-pályázat segítségével 78 alkotás született. A mecenatúrás filmek 815 különböző filmes fesztiválon 228 elismerést kaptak.

Előző sztori

Ryanair: az Egyesült Királyság elveszítheti az uniós szabad légi piacot

Következő sztori

Papírállatok és könyvszobrok költöznek az Algyői Könyvtárba