Írjon nekünk

Egyetem

Elvarázsolták Varázsfuvola előadásukkal a nyolcadikos gregorosok iskolatársaikat + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

varazsfuvola19_gs

Október óta készültek az előadásra a diákok. A nyolcadikosok nem csak előadták a darabot, az ötlet és a szövegkönyv is két tanulóhoz kötődik. A munka eredményét a Bálint Sándor Művelődési Házban mutatták be december 21-én.

„Először nehézkesen indult a felkészülés, de az idő előrehaladtával már egyre jobban ment” – nyilatkozta lapunknak A varázsfuvola egyik színésze. Azonban nem a Szegedi Nemzeti Színházban jártunk, hanem a Bálint Sándor Művelődési Házban, s nyilatkozónk sem egy profi színész volt, hanem a nyolcadik A osztály tanulója. December 20-án mutatták be ugyanis a Gregor József Általános Iskola diákjai saját Varázsfuvola feldolgozásukat.

„Elsöprő sikert arattak a nyolcadikosok, mert a prózai előadásra átdolgozott műben éltek a szereplők, s megtartották A varázsfuvola kellő komolyságát amellett, hogy önfeledten játszottak” – mondta egyik segítőjük, Bóka Attila magyartanár az előadás után. Valóban megérdemelték a tapsot a diákok.

varazsfuvola24_gs

„Két hónappal ezelőtt iskolánk névadójára emlékeztünk. Ennek jegyében a Varázsfuvola című operához díszleteket kellett készíteni a gyerekeknek, amelyből kiállítás is született. A nyolcadikosok megálmodták, hogy megpróbálják ezt a darabot egy szövegkönyvvel színpadra vinni” – tette hozzá Pocsai Blanka igazgató. Az elképzelést természetesen a pedagógusok is támogatták, igyekeztek segíteni a diákoknak. A tanulók elmesélték, október 10-én találták ki, hogy előadást tartanak, rá egy héttel pedig a szereplőválogatás is lezajlott. Kónya Zsuzsanna és Öövel Johanna ketten rakták össze a szövegkönyvet, a zenei betéteket. A darabban 12 fő szerepelt, valamint egy kellékes és egy súgó is segítette a többieket.

„Amikor a tehetséggondozásról, vagy a közösségépítésről beszélünk egy iskolában, akkor az ilyen feladatokon keresztül tudjuk ezt elérni. Azt tapasztaltuk, hogy elkezdtek szállni a diákok, azok is kiteljesedtek, akik a mindennapokban visszafogottabbak. A mai napon öröm volt őket látni, elkápráztatták az iskola apraját-nagyját” – fogalmazott az igazgatónő. A nyolcadikosok tanára, Bóka Attila egyelőre nem tudja, hogy lesz-e folytatása a darabnak, mert hamarosan egy olyan megmérettetést kell vállalniuk, ahol nem segíthetik egymást: januárban írják meg a felvételi feladatsort.

Kommentek

Egyetem

Prezentációs Technikák vetélkedőt hirdet az SZTE Tehetségpont

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bizonyítsd be, hogy lehet a tudomány látványos, sőt hatásos! Az SZTE Tehetségpont és a Toastmasters idén is megrendezi Perentációs Technikák nevű vetélkedőjét, amely során értékes nyereményre és versenyképes ismeretekre tehetnek szert a karok és az egyetem legjobb hallgatói. Kommentek

Tovább olvasom

Egyetem

Több milliárdos projektben vesz részt a Szegedi Tudományegyetem

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben fejleszt smartcity és smartvillage technológiákat a Sagemcom. A 2,481 milliárd forint összköltségű kutatás-fejlesztési projektben, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, olyan intelligens platform kerül kialakításra, amely a korábbinál magasabb szintű és olcsóbb szolgáltatásokat tesz lehetővé az energiagazdálkodás területén. Kommentek

Tovább olvasom

Egyetem

Továbbra is a legzöldebb magyarországi egyetem az SZTE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Javított múlt évi „zöld eredményén” a Szegedi Tudományegyetem.

Tovább olvasom

Aktuál