Közélet

Uniós forrásra pályázhatnak karitatív szervezetek

Uniós forrásra pályázhatnak karitatív szervezetek

2016. december 22., csütörtök
Uniós forrásra pályázhatnak karitatív szervezetek

Uniós forrás vált elérhetővé karitatív szervezeteknek, a 4,5 milliárd forintból új eszközöket vásárolhatnak vagy telephelyet alakíthatnak ki - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a MTI-t.

Soltész Miklós

elmondta: pályázni folyamatosan lehet 2019-ig vagy a keret kimerüléséig, az első határidő pedig január 31. Hangsúlyozta: az EU-s forrás lehetőséget ad a szervezeteknek arra, hogy jobb felszerelésekkel segíthessék, láthassák el az embereket vagy baj esetén menthessék őket. Soltész Miklós felidézte, hogy hat éve vezették be az első jelentős változtatásokat a Karitatív Tanácsban, ennek következtében szorosabb lett a szervezetek, valamint a kormány együttműködése. Példaként említette, hogy katasztrófák esetén együtt lépnek fel, valamint közös telefonszámon várják az adományokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.