Közélet

Szegedi elítéltek alkotásait kapták a Foltán József Gyermekotthon lakói + FOTÓK

Szegedi elítéltek alkotásait kapták a Foltán József Gyermekotthon lakói + FOTÓK

2016. december 22., csütörtök
Szegedi elítéltek alkotásait kapták a Foltán József Gyermekotthon lakói + FOTÓK
eliteltek_alkotasai_agota_alapitvany002kf

Saját készítési rajzokat és tornaeszközöket adtak át a szegedi elítéltek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a Foltán József Gyermekotthon lakóinak. A bordásfalak, zsámolyok és egyéb sporteszközök mind segítik a konduktív fejlesztő terápiás foglalkozásokat.

A Foltán József Gyermekotthon több mint 12 állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalnak nyújt lakhatást. A Szegedi Fegyház és Börtön fogvatartottai karácsony alkalmából a gyermekvédelmi szolgáltatóval kapcsolatban álló gyerekekre is gondoltak, saját kezűleg készítettek számukra tornaeszközöket, bekeretezett festményeket és rajzokat. "A reintegárció első lépcsőfoka, hogy a fogvatartottak érezzék társadalmi hasznosságukat. Jó érzéssel és önként ajánlották fel ezeket az eszközöket" - mondta portálunk kérdésére

Tikász Sándor

intézetparancsnok. Hozzátette, az elítéltek gyakran maguk jelentkeznek, hová szeretnék eljuttatni felajánlásaikat, több alkalommal vittek már ajándékokat kórházakba és gyermekotthonokba is. Csatlakoztak már a Te szedd! mozgalomhoz, a vízisport telep takarításához és a rókusi plébánia parkjának rendbetételéhez is. "A legjobb eszközöket kaptuk, ugyanis jelenleg itt valósulnak meg a konduktív fejlesztő programok. Számos gyógypedagógiai technika létezik az idegrendszeri érettség fejlesztésére, ám minden módszer rendkívül eszköz-, és ezzel együtt forrásigényes" - tette hozzá

Kothencz János

, a gyermekvédelmi szolgáltató főigazgatója. Elmondta azt is, az elítéltektől érkezett bordásfalak, zsámolyok és tornapadok egy része a Csongor téri közösségi centrummal szemben lévő új épületükbe kerülnek majd, ebből az ingatlanból - a külső és belső felújításokat követően - konduktív központot hoznak majd a létre a gyerekeknek. A sporteszközök és festmények a Nagyfa-Alföld kft. szegedi telephelyén készültek.

Borsi János

ügyvezető igazgató elmondta, mivel évek óta jó kapcsolatot ápolnak a Szeged-Csanádi Egyházmegyével, nem ez az első alkalom, hogy a fogvatartottak felajánlották munkájukat. Felidézte többek között, hogy a Harmat úti idősek otthonának korábban betegágyakat adtak át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.