Századvég: a lakosság döntő többsége támogatja a szociális intézkedéseket

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Századvég felmérése alapján a magyar lakosság döntő többsége támogatja “a kormány év végén bejelentett szociális intézkedéseit”.

A Századvég Alapítvány szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a minimálbér- és nyugdíjemeléssel, valamint a nyugdíjasok eseti támogatásával politikai hovatartozástól függetlenül a lakosság többsége egyetért.

A december 10-15. között ezer ember megkérdezésével, telefonon végzett kutatás azt mutatta ki, hogy a megkérdezettek 94 százaléka ért egyet azzal, hogy 15 százalékkal emelkedik a minimálbér, a 2017-es nyugdíjemelés támogatottsága pedig 85 százalékos. Mindkét intézkedés esetében minimális azok aránya, akik ellenzik a kormány döntéseit. A minimálbér emelésével 5, a nyugdíjemeléssel 14 százalék nem ért egyet.

A válaszadók több mint háromnegyede (77 százaléka) támogatja, hogy még 2016 decemberében minden nyugdíjas 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kap. A kutatásból kiderül az is, hogy bár ezeknek az intézkedéseknek alacsonyabb a támogatottsága az ellenzéki pártok szavazótáborában, leszögezhető, hogy a többség politikai hovatartozástól függetlenül helyesli ezeket a kormányzati döntéseket.

Előző sztori

Bencsik András Szegeden: a baloldalt és a Jobbikot a kormány megbuktatásának szándéka köti össze

Következő sztori

Két tucat gyomirtó engedélyét vonta vissza a Nébih