Közélet

Századvég: a lakosság döntő többsége támogatja a szociális intézkedéseket

Századvég: a lakosság döntő többsége támogatja a szociális intézkedéseket

2016. december 21., szerda
Századvég: a lakosság döntő többsége támogatja a szociális intézkedéseket

A Századvég felmérése alapján a magyar lakosság döntő többsége támogatja "a kormány év végén bejelentett szociális intézkedéseit".

A Századvég Alapítvány szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a minimálbér- és nyugdíjemeléssel, valamint a nyugdíjasok eseti támogatásával politikai hovatartozástól függetlenül a lakosság többsége egyetért. A december 10-15. között ezer ember megkérdezésével, telefonon végzett kutatás azt mutatta ki, hogy a megkérdezettek 94 százaléka ért egyet azzal, hogy 15 százalékkal emelkedik a minimálbér, a 2017-es nyugdíjemelés támogatottsága pedig 85 százalékos. Mindkét intézkedés esetében minimális azok aránya, akik ellenzik a kormány döntéseit. A minimálbér emelésével 5, a nyugdíjemeléssel 14 százalék nem ért egyet. A válaszadók több mint háromnegyede (77 százaléka) támogatja, hogy még 2016 decemberében minden nyugdíjas 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kap. A kutatásból kiderül az is, hogy bár ezeknek az intézkedéseknek alacsonyabb a támogatottsága az ellenzéki pártok szavazótáborában, leszögezhető, hogy a többség politikai hovatartozástól függetlenül helyesli ezeket a kormányzati döntéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.