Közélet

Putyin ismét terrorellenes nemzetközi együttműködést sürgetett

Putyin ismét terrorellenes nemzetközi együttműködést sürgetett

2016. december 20., kedd
Putyin ismét terrorellenes nemzetközi együttműködést sürgetett
Orbán Viktor; PUTYIN, Vlagyimir

Ismételten terrorellenes nemzetközi összefogást sürgetett az ankarai és a berlini terrortámadást követően Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában.

"Az együttérzésünket kifejezve és a sebesülteknek mielőbbi gyógyulást kívánva ismételten emlékeztetünk arra, amit már sokszor felajánlottunk és most is felajánlunk, vagyis arra, hogy egyesítsük erőfeszítéseinket a nemzetközi terror elleni harcban" - jelentette ki az elnök a biztonsági szervek alkalmazottainak napja alkalmából megtartott egyik rendezvényen. "Csak így győzhetünk" - tette hozzá. Vlagyimir Putyin a nap folyamán korábban részvétét nyilvánította Angela Merkel német kancellárnak a berlini karácsonyi vásározók ellen indított kamionos támadás miatt. Putyin elnök felszólította az orosz titkosszolgálatokat, hogy hozzanak pótlólagos intézkedéseket a "biztonság szavatolása érdekében Oroszországon belül és kívül", és erősítsék meg az orosz külföldi képviseleteknek és azok munkatársainak a biztonságát. Utasította a biztonsági szerveket, hogy "partneri csatornákon keresztül fokozottabban működjenek együtt más országok különleges szolgálataival". Hétfőn Ankarában terrorista merénylő agyonlőtte Andrej Karlov orosz nagykövetet. Ugyanazon a napon egy kamionos támadó Berlinben a tömegbe hajtott, aminek következtében 12 ember meghalt és csaknem ötvenen sérüléseket szenvedtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.