Közélet

Orbán: Magyarország nem büntető jellegű, hanem fair Brexitben érdekelt

Orbán: Magyarország nem büntető jellegű, hanem fair Brexitben érdekelt

2016. december 13., kedd
Orbán: Magyarország nem büntető jellegű, hanem fair Brexitben érdekelt
Orbán Viktor

Magyarország nem büntető jellegű, hanem "fair Brexitben" érdekelt - mondta Orbán Viktor kormányfő a Michel Barnier-vel, a Brexit uniós főtárgyalójával folytatott keddi budapesti megbeszélésén, amelyről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta az MTI-t.

Michel Barnier

- aki a Brexitről, vagyis Nagy-Britannia uniós kilépéséről szóló, Londonnal folytatandó tárgyalásokra létrehozott munkacsoportot vezeti - azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy tájékozódjon a brit kilépéssel kapcsolatban Magyarországnak fontos szempontokról. A találkozón - amelyen részt vett

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter is -

Orbán Viktor

ismertette a magyar álláspontot, amelynek lényege, hogy a Nagy-Britanniában tanuló és dolgozó magyarok szerzett jogai ne csorbuljanak a jövőben sem. Emellett fontosnak nevezte, hogy a Magyarországon lévő brit cégek magyar alkalmazottainak helyzete is stabil maradjon - tájékoztatott

Havasi Bertalan

. A magyar kormányfő és a francia politikus - volt francia külügyminiszter, korábbi belső piaci uniós biztos - egyetértett abban, hogy a kilépés pillanatáig mind az EU, mind Nagy-Britannia tagsággal járó jogai és kötelezettségei változatlanul fennállnak. Magyarország abban is érdekelt, hogy az EU és Nagy-Britannia között a Brexit után is erős kapcsolatrendszer legyen. Orbán Viktor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az EU négy alapvető szabadságjogának arányosan kell érvényesülnie mindkét oldalon a kiválást követően is - idézte a kormányfő szavait a sajtóiroda vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.