Közélet

NAV: mintegy 20 ezer vállalkozással bővül jövőre az online pénztárgépet használók köre

NAV: mintegy 20 ezer vállalkozással bővül jövőre az online pénztárgépet használók köre

2016. december 19., hétfő
NAV: mintegy 20 ezer vállalkozással bővül jövőre az online pénztárgépet használók köre
Átállás online pénztárgépekre

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre, a kötelezettek több mint fele már igényelte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a kassza üzembe helyezéséhez szükséges kódot - mondta Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kasszánként 50 ezer forint állami támogatás jár az új típusú pénztárgépekre, ha december 31-ig üzembe is helyezik őket, egy vállalkozás összesen 5 pénztárgépre tud állami támogatást igényelni - tett hozzá. Ahhoz, hogy az érintett vállalkozás meg is kapja ezt a támogatást új típusú pénztárgépet, úgynevezett átszemélyesítésre alkalmas készüléket kell vásárolnia - közölte a NAV szóvivője. A kassza üzembe helyezési kódját az adóhivataltól kell kérni, az ehhez szükséges nyomtatvány elérhető a NAV honlapján, ezt az adóbevallást elektronikusan intézőknek az ügyfélkapun keresztül, más esetben pedig postán is fel lehet adni - ismertette. Kis Péter András felidézte, hogy január 1-től 10 új tevékenységi körben, egyebek mellett a plasztikai sebészeknek, taxisoknak, pénzváltóknak, fitnesz termeknek, illetve különböző fizikai közérzetet javító szolgáltatóknak (például: szoláriumok) kell online pénztárgépet használniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.