Közélet

Meggyújtották a második adventi gyertyát is a Dóm téren + FOTÓK

Meggyújtották a második adventi gyertyát is a Dóm téren + FOTÓK

2016. december 4., vasárnap
Meggyújtották a második adventi gyertyát is a Dóm téren + FOTÓK
advent_masodik_gyertya07_gs

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Kereskényi Sándor református lelkész a második lila színű gyertyát is meggyújtotta Szeged adventi koszorúján. A rektor arra kérte az ünneplőket: a karácsonyi készülődés közben se felejtsenek el lassítani.

A város adventi koszorújának második lila gyertyájára Szabó Gábor rektor és Kereskényi Sándor református lelkész helyezte fel a lángot vasárnap délután. A lelkész emlékeztette az ünneplőket, karácsonyra készülve nemcsak az ajándékozásra, hanem azokra is gondolni kell, akik már nem ünnepelhetnek velünk. Úgy fogalmazott, örömhír és az ünnep kiindulópontja, hogy közelebb kerülhetünk Jézus második eljöveteléhez. Szabó Gábor szerint az adventi várakozás hívőknek és nem hívőknek egyaránt várakozással telik, még ebben az anyagias világban is. Mind mondta, nemcsak napjainkban élünk anyagiasan, de ilyenkor is érdemes lassítani, hogy lélekben is feltöltődhessünk karácsonyra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.