//

Meggyújtották a második adventi gyertyát is a Dóm téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

advent_masodik_gyertya07_gs

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Kereskényi Sándor református lelkész a második lila színű gyertyát is meggyújtotta Szeged adventi koszorúján. A rektor arra kérte az ünneplőket: a karácsonyi készülődés közben se felejtsenek el lassítani.

A város adventi koszorújának második lila gyertyájára Szabó Gábor rektor és Kereskényi Sándor református lelkész helyezte fel a lángot vasárnap délután. A lelkész emlékeztette az ünneplőket, karácsonyra készülve nemcsak az ajándékozásra, hanem azokra is gondolni kell, akik már nem ünnepelhetnek velünk. Úgy fogalmazott, örömhír és az ünnep kiindulópontja, hogy közelebb kerülhetünk Jézus második eljöveteléhez.

Szabó Gábor szerint az adventi várakozás hívőknek és nem hívőknek egyaránt várakozással telik, még ebben az anyagias világban is. Mind mondta, nemcsak napjainkban élünk anyagiasan, de ilyenkor is érdemes lassítani, hogy lélekben is feltöltődhessünk karácsonyra.

no images were found

Előző sztori

Az Európai Unió és a közép-európai térség megerősítéséről egyeztettek a V4 házelnökei

Következő sztori

Osztrák államfőválasztás – A Zöldek által támogatott jelölt vezet az első becslések szerint