Kultúra

Megérkezett a szegedi Pompeji-kiállítás 80 ezredik látogatója + FOTÓK

Megérkezett a szegedi Pompeji-kiállítás 80 ezredik látogatója + FOTÓK

2016. december 21., szerda
Megérkezett a szegedi Pompeji-kiállítás 80 ezredik látogatója + FOTÓK
pompei_80ezer005kf

Meghosszabbítják a szegedi Pompeji-kiállítást: sikerült megegyezésre jutni a Nápolyi Régészeti Múzeummal, így a különleges kollekció 2017. március 5-ig Szegeden marad. A kiállítás nagy sikernek örvend: szerdán köszöntötték a 80 ezredik látogatót, egy szegedi gimnazista lányt.

Különleges hírt jelentettek be szerdán a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a sikerre való tekintettel meghosszabbítják a Pompeji-kiállítást.

Solymos László

, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere közölte a hírt a 80 ezredik látogató köszöntésekor a Kultúrpalotában. Az alpolgármester elmondta: a kiállítás egészen 2017. március 5-ig látható a szegedi múzeumban, ugyanis sikerült megállapodásra jutni a különleges tárgyakat kölcsönadó nápolyi múzeummal. A bejelentést köszöntés is kísérte: ezen a napon érte el a 80 ezres látogatószámot a Pompeji-kiállítás. A 80 ezredik látogató a szegedi SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból érkezett.

Füleki Anna Lili

9.c osztályos tanuló az osztályával tekintette meg a kiállítást a Fekete házban, majd a Móra Ferenc Múzeumban, akit ajándékcsomaggal köszöntöttek. A Pompeji-kiállítás egészen 2017. március 5-ig látható a napfény városában, azonban a két ünnep között sem maradnak Pompeji nélkül az érdeklődők. A Móra-múzeum és kiállítóhelyei december 27-30. között is nyitva tartanak, valamint ajándék tárlatvezetésekkel is várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban (15.30-tól) és a Fekete házban (17 órától).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.