Közélet

Lelőtték a berlini merénylet elkövetőjét Milánóban

Lelőtték a berlini merénylet elkövetőjét Milánóban

2016. december 23., péntek
Lelőtték a berlini merénylet elkövetőjét Milánóban
Police work at the site of an accident at a Christmas market in Berlin

Egy külvárosi pályaudvaron állította meg két rendőr Anis Amrit, aki fegyver húzott elő és életét vesztette a kialakult tűzpárbajban.

A Milánóban péntek hajnalban rendőrök által tűzpárbajban lelőtt férfi "minden kétséget kizáróan" a berlini merénylet feltételezett elkövetője - közölte délelőtti sajtótájékoztatóján

Marco Minniti

olasz belügyminiszter. Az ANSA olasz hírügynökség úgy értesült milánói terrorelhárítási forrásból, hogy mind a személyleírás, mind az ujjlenyomat megegyezik a merénylőével.

A német legfőbb ügyészség kapcsolatba lépett az olasz hatóságokkal

A német szövetségi legfőbb ügyészség kapcsolatba lépett az olasz hatóságokkal a hétfői berlini kamionos merénylet gyanúsítottjáról szóló sajtójelentések tisztázása érdekében - mondta pénteken az ügyészség szóvivője. Német hírportálok jelentései szerint a legfőbb ügyészség szóvivője elmondta, hogy megkezdték az együttműködést az olasz partnerekkel. Német hírtelevíziók olasz forrásokra hivatkozva azt jelentették, hogy Anis Amri Franciaországból érkezett Milánóba vonattal, egy külvárosi pályaudvaron szállt le, ahol pénteken hajnali 3 órakor két rendőr rutinszerű ellenőrzés keretében megállította. A gyanúsított egy revolvert húzott elő hátizsákjából és az Allahu akbar! (Allah a leghatalmasabb!) kiáltást hallatva tüzelni kezdett.

Anis Amri

életét vesztette a tűzpárbajban. Egy rendőr megsebesült, súlyos, de nem életveszélyes állapotban van.

Német belügyi szóvivő: az olasz partnerek megerősítették Anis Amri halálhírét

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) római kapcsolattartója tájékoztatást kapott az olasz belügyminisztériumtól arról, hogy a hétfői berlini kamionos merénylet elkövetésével gyanúsított Anis Amrit lelőtték péntek hajnalban Milánóban - jelentette be a német belügyminisztérium szóvivője.

Tobias Plate

a pénteki berlini kormányszóvivői tájékoztatón kiemelte, hogy a német kormány egyelőre nem tudja hivatalosan is megerősíteni Anis Amri halálát, de az olasz partnerek által a BKA munkatársának tudomására hozott információk alapján már minden jel arra mutat, hogy a merénylettel alaposan gyanúsított tunéziai állampolgárról van szó, és "részéről nem fenyeget többé veszély".

Martin Schäfer

, a külügyminisztérium szóvivője hozzátette, hogy az olasz hatóságok a milánói német főkonzulátust is értesítették a fejleményről. Mint mondta, köszönet illeti az olasz partnereket a szoros együttműködésért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.