Közélet

Legyünk egymás ajándékai - hetedik alkalommal karácsonyoztak a L.É.T. nyugdíjasklubjai + FOTÓK

Legyünk egymás ajándékai - hetedik alkalommal karácsonyoztak a L.É.T. nyugdíjasklubjai + FOTÓK

2016. december 19., hétfő
Legyünk egymás ajándékai - hetedik alkalommal karácsonyoztak a L.É.T. nyugdíjasklubjai + FOTÓK
let_karacsony_hetfo05_gs

Pál apostol szeretethimnuszával és az idei év programjainak felidézésével ünnepeltek a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai a Csongor téri kulturális és közösségi központban.

Verssel, karácsonyi kórussal,

Szent Pál

apostol gondolatainak felidézésével és természetesen ajándékosztással telt a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjainak karácsonyi ünnepsége hétfőn. "Immár hetedik éve valósítjuk meg a karácsonyi rendezvényünket a lakótelepeken élő szépkorú embertársaink számára, akik ma is szép számmal jöttel el. Ez azért is örömteli visszajelzés, mert látjuk, mennyire erős az itteni emberekben a közösség, illetve a valakikhez való tartozni akarás iránti vágy" - mondta el hírportálunknak az ünnepségről

Kothencz János

, a L.É.T. önkéntes mozgalom alapítója. Köszöntőjében Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt levelét idézte, a páli életút értékeiről, ezek üzenetéről és napjainkban is számtalan módon és formában felfedezhető aktualitásairól osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. "Nagyon jó érzés így karácsonykor, hogy a szolidaritás, az egymásba kapaszkodás milyen erős és határozott itt a lakótelepeken, amikor közösségbe hívjuk az itt élőket. Hiszen olyan emberek, akik egymás alatt, fölött, mellett laknak egy-egy lakótelepi lépcsőházban, gyakran nem ismerik egymást, és az ilyen közösségteremtő rendezvényeknek köszönhetően találnak egymásra" - hangzott el. Példaként hozta fel

L.É.T. pár napja lezajlott lakossági karácsonyi rendezvényét

. Kiemelte, hogy karácsonykor nem csak egy fenyőfával és ajándékokkal köszöntjük szeretteinket, az ünnep nem erről szól: a Megváltónk születését ünnepeljük, akinek legalább annyira egyszerű az igazsága, mint amilyen egyszerű körülmények között született meg a betlehemi jászolban. "Számos idős embertársunk magára hagyatott, fontos, hogy gondoskodni tudjunk róluk, és nem csak mi, a fiatalabb generáció, hanem ők is egymásra találjanak, összekapaszkodhassanak. Érezniük és tudniuk kell, nincsenek egyedül. Az a célunk, hogy azokban az élményekben, amelyek az egész évet jellemezték, megéljék, megtapasztalják a közösséghez tartozást. Karácsonykor a leginkább fontos üzenet, amit egymásnak eljuttathatunk: a Jóisten gondviselésének köszönhetőn létezik a Megváltónk. A megváltás pedig nem jelent kevesebbet, mint hogy nekünk is jelen kell lennünk egymás életében, gondoskodni kell tudnunk egymásról, és egymás ajándékaivá kell válnunk" - fogalmazott Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.