Sport

Kosárlabda: a Mecsekalján is vereséget szenvedett a Szedeák

Kosárlabda: a Mecsekalján is vereséget szenvedett a Szedeák

2016. december 21., szerda
Kosárlabda: a Mecsekalján is vereséget szenvedett a Szedeák
szedeak-sopron019kf

Végig futott az eredmény után Nikola Lazic csapata, amely a harmadik negyedben ugyan visszajött a mérkőzésbe, de végül nem tudta legyőzni a PVSK-t.

Nagyon jól kezdte a találkozót a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen az első három mezőnykísérletéből mind a gyűrűben kötött ki, a második percben már 7-2-re vezettek

Juhos Leventéék

. Az ötödik percben azonban két gyors triplával 12-12-nél utolérte a PVSK a vendég csapatot és innentől kezdve átvette a mérkőzés irányítását. Az előző meccshez képest jóval kevesebb labdát szórt el a Szedeák, és a dobószázalékkal sem volt probléma, azonban a hazaiak is nagyon hatékonyan tüzeltek. Az első negyed utolsó perceiben

Bíró

és

Budimir

kosaraival nyolc pontosra duzzasztotta előnyét a PVSK. A második negyed elején tovább nőtt a különbség, elsősorban Supola dobásai ültek ebben a periódusban, a tizenötödik percben 41-27-et mutatott az eredményjelző. A PVSK a második játékrészben tartotta megnyugtató előnyét, a félidőre kilencpontos pécsi vezetéssel vonulhattak a csapatok. A harmadik negyedben aztán romlott a hazaiak dobószázaléka,

Nikola Lazic

csapata pedig megkezdte a felzárkózást, szépen apránként faragta a pécsi előnyt. Az áttörésre azonban a negyed végéig várni kellett, ekkor azonban

Andrija Ciric

triplájával feljött a szegedi alakulat 66-60-ra, majd a légiós újabb kosarával már csak három pont volt a pécsiek előnye. Az utolsó játékrész tehát izgalmas csatát ígért, azonban megtorpant a vendég gárda. Nikola Lazic csapata a negyed első négy percében egyáltalán nem tudott mezőnykosarat szerezni, így pedig újra el tudott lépni a vendéglátó. Innentől kezdve már nem is engedte ki a kezéből a magabiztos előnyt a PVSK, s bár a Szedeák mindent megtett a felzárkózás érdekében ez már nem jött össze. Ezzel Nikola Lazic csapata zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a bajnokságban, folytatás januárban a Kecskemét ellen.

Ami a statisztikát illeti

Ahogy azt már említettük, remek dobóteljesítményt fogott ma ki a PVSK, végül 54 százalékos mezőnymutatóval zártak, de volt több olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor hatvan százalék fölött járt ez a mutató. A Szedeák sem dobott rosszul, ám a végére visszaesett a szegediek teljesítménye, ugyanakkor a 45,2 százalék még mindig nem mondható rossznak. Juhos Leventéjék legnagyobb hátránya az előző körben a rengeteg eladott labda volt, ma 14-el zártak, de a PVSK csupán 12 alkalommal hibázott ilyen módon, így ebben is megmutatkozik a csapatok közötti különbség. Ami szintén magyarázat lehet a szegedi vereségre, az a tény, hogy a kispadról ezúttal egyetlen pont sem érkezett, Wirth, Lakos és Révész sem tudott pontokat tenni a csapat teljesítményéhez. A Szedeák legjobbja ma az a Sulovic volt, aki 25-ös VAL-t hozott össze a mérkőzés végére, szerzett 17 pontot, kilencből hét kétpontosa volt jó és szedett hét lepattanót is. A Vasas elleni betli után jó teljesítményt nyújtott Andrija Ciric is, aki 23 pontot rakott a közösbe, szintén hét lepattanó mellett, nyolc triplakísérletéből pedig hat is a gyűrűben kötött ki. A mérkőzés legjobbja azonban mégis a pécsi Sejfic volt, aki dupla-dupláig jutott 24 pontjával és 11 lepattanójával. Tizenhárom mezőnykísérletéből tizenegy is utat talált a szegedi gyűrűbe, és a vonalról sem hibázott. Ki kell emelni szintén vendég részről Supolát, akinek főleg a második negyedben volt nagy szerepe abban, hogy a PVSK el tudott lépni a vendégektől.

ONLINE
PVSK - Szedeák
82 : 75
(27-21, 26-23, 13-19, 16-12)

Férfi kosárlabda NB I/A

PVSK-Pannonpower - Naturtex-SZTE-Szedeák 82-75 (27-21, 26-23, 13-19, 16-12)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. Vzeti: Pálla Zoltán, Győrffy Pál, Söjtöry Tamás (Fekete László).

PVSK:

Nelson 12/6, Supola 17/9, Smith 8/3, Budimir 10/6, SEJFIC 24. Csere: Bíró 3/3, Harazin -, Halász 8.

Vezetőedző:

Csirke Ferenc

Szedeák:

Boltic 8, Lilov 13/3, CIRIC 23/18, Juhos 13, Sulovic 17. Csere: Wirth -, Lakosa -, Révész -.

Vezetőedző:

Nikola Lazic

Kipontozódott:

Halász

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 82-75 (27-21, 26-23, 13-19, 16-12)

40'

Lilovra jön ki a hárompontos kísérlet, de sajnos a bolgár ezt is kihagyja, nincs több lehetősége a Szedeáknak, zsinórban negyedik meccsükön is vereséget szenvednek a szegediek.

40'

Nikola Lazic az utolsó perc előtt időt kér.

39'

Lilov üt oda gyorsan Supolának, Az első büntetőt kihagyja, a másodikat bedobja, 82-75.

39'

Budimir középtávolija jó, 81-73, kezd lassan elúszni ez a meccs is. Lilovot közben faltolják, dobhat kettőt. Mindkettő jó, 81-75, de már csak alig több mint egy perc van hátra.

39'

Halász is elad egy labdát, most sokat hibáznak a csapatok. Élesedik a harc az utolsó percekre. Boltic kerül dobóhelyzetbe és be is dobja, ráadásul falttal együtt! 79-73. Mondani sem kell, a büntető nem jó.

38'

Három perc van hátra, ennyi ideje van fordítania Nikola Lazic együttesének. Az első lépések megvannak, Supola ront egy dobást, megvan a lepattanó. Lilov megint hibázik, de Sulovic szedi össze a palánk alatt, majd adja is el azon nyomban.

37'

Sulovic faltolja Supolát, a labda a PVSK-nál. Budimir pedig bever egy triplát, 79-71, ráadásul Boltic elszórja a labdát, amit Nelson kaparint meg, időt kérnek a hazaiak.

36'

Nelson lehűti a kedélyeket, bevág egy hármast, 76-69. Boltic válasza is érkezik a másik oldalon egy kettes formájában, 76-71.

36'

Nelson majd Ciric lő mellé egy-egy hármast, de marad a labda a Szedeáknál. Juhos Levente úgyfest elkapta a fonalat, Boltic passzából eredményes, 73-69.

35'

Lilov újabb triplát ront el, de marad a labda a Szedeáknál, Ciricet faltolja Harazin, aki gyorsan begyűjt még egy faltot Sulovic ellen is. Sulovic jöhet két dobással a vonalról. Az első bent, a második nem, 73-65, Juhos viszont megszerzi a lepattanót, majd be is talál, 73-67.

35'

Sulovicot majd Lilovot is szabálytalanul állítják meg. Lilov újabb dobást ront el, sajnos nem megy ma olyan jól neki a játék. A másik oldalon Sulovic szabálytalan Smith-szel szemben, aki dobhat kettőt, de csak egy van bent, 73-64.

34'

Sajnos továbbra sincs meg az első mezőnykosara az utolsó játékrészben a Szedeáknak, mivel Ivan Lilov eladja a labdát. Nelson tör gyűrűre a másik oldalon, de Juhos Levente blokkolja a kísérletét! Lilové a pattanó, fordul a Szedeák.

34'

Budimir szerez lepattanót, Smithre jön ki a pécsi játék, de elrontja a dobást, Nikola Lazic pedig időt kér.

33'

Sejfic újabb középtávolija köt ki a gyűrűben, 72-64, Juhos ráadásul hibázik a túloldalon.

33'

Ivan Lilov megint beleáll egy triplába, de most sem akad be, viszont megvan a támadó pattanó. Lakosát faltolják, aki dobhat kettőt. Az első viszont nem jó, a második már igen, 70-64. Azért megint akadnak gondjai a büntetőkkel a szegedieknek.

32'

Ezek nem Boltic percei, kihagy egy hárompontost is, szerencsére Sejfic személyében érkezik a segítség, aki eladja a labdát.

32'

Boltic dobása sajnos nem jó, ellenben Sejfic középtávolija igen, 68-63. Boltic aztán Budimirt ajándékozza meg egy labdával, kár hogy nem a csapattársa, Budimir kettese a helyén, 70-63.

31'

Ciric rontott dobásával kezdődik az utolsó játékrész, fordulhat a Pécs. Budimir azonban elszórja a labdát, akár egyenlíteni is lehet.

III. negyed 66-63 (27-21, 26-23, 13-19)

30'

Halász újabb dobást hagy ki, még tovább lehet zárkózni, gyerünk srácok! Lakosa kerül dobóhelyzetbe, azonban második dobása sem talál utat a gyűrűbe. Révész faltolja Supolát, marad a labda a PVSK-nál. Budimir kerül remek dobóhelyzetbe, de elrontja a triplát, Ciric viszont betalál a negyed végén, 66-63, mindössze három pontos a PVSK előnye az utolsó játékrész előtt.

29'

Sejfic adja el a labdát, Ciricen a falt, dobhat kettőt, de az első nem jó. A második már a gyűrűben, 66-61.

29'

Sajnos Halász rögtön válaszol, 66-57. A másik oldalon jó a játék, Ciric marad üresen, és ott van! Bent a hármas, 66-60, folyamatosan faragja hátrányát a Lazic-csapat.

28'

Az időkérés meghozta eredményét, szép támadás végén Juhos szerez kosarat középtávolról, 64-57.

28'

Juhos újabb dobást hibázik el, de most megvan a támadólepattanó, ám Sulovic kísérlete sem talál utat a gyűrűbe. Supola azért rendes, gyorsan visszaadja a labdát a Szedeáknak, Lazic mester pedig időt kér.

27'

Bíró ront távolról, jöhet a Szedeák, a pályára lépő Lakosa viszont elront egy dobást. Ezt Sejfic a másik oldalon két ponttal bünteti, 64-55.

26'

Lilov ront egy dobást, fordulhatnak a hazaiak.

26'

Visszaesett a hazaiak dobószázaléka, Budimir is kihagy egy kísérletet, de Sulovic visszaadja a pécsieknek a labdát. Halász tör a gyűrűre, de Ciric kioszt neki egy sapkát, azonban marad a hazaiaknál a labda. Smith is elront egy középtávolit, de most is megvan a támadólepattanó, Nelson pedig a sokadik kísérletét pontokra váltja a PVSK-nak, ezért a két pontért nagyon megharcoltak, 62-55.

25'

Juhos Levente szórja el a labdát, fordulhat a PVSK. Smith kerül dobóhelyzetbe, de elrontja a kísérletet, Juhos pedig begyűjti a védőlepattanót. Halász faltolja Bolticot a másik oldalon, dobhat kettőt a szerb, be is dobja mindkettőt, 60-55

24'

Ciric büntetőzhet miután faltolták, bedobja mindkettőt, 60-53. A másik oldalon Supola elront egy triplakísérletet, Juhosé a pattanó, majd indítja a támadást, Harazin pedig faltolja Sulovicot.

23'

Budimir szabálytalankodik Sulovic-csal szemben, aki aztán két ponttal bünteti ezt meg, 58-49. Ráadásul Supola Ivan Lilovnak ajándékozza a labdát, aki még két pontot farag a szegedi hátrányból, 58-51, erre viszont gyorsan válaszol Sejfic, 60-51.

22'

Sulovic védekezésben remekel most, blokkolja Nelson kísérletét, Lilov lepattanót gyűjt, tovább zárkózhat a Szedeák.

22'

Lilov sajnos újabb hármast ront, fordulhat a PVSK, Sejficé a lepattanó. Sejficre jön ki a támadás befejezése is, de most hibázik, nem úgy mint Sulovic a másik oldalon, 58-46, ráadsul faltolják Sulovicot, jöhet a plusz egy, ami bent is van, 58-47.

21'

Folytatódik az összecsapás, elkezdődött a harmadik negyed. Sejfic sikeres középtávolijával indul a félidő, 57-44. A túloldalon Lilov ront egy hármast, Sejfic pedig újabb két pontot rajzol a neve mellé, 59-44, ráadásul falttal együtt dobta be és jó a büntető is, 60-44.

Hatvan százalék felett jár mezőnyből a PVSK, így nehéz lesz tartani velük lépést, pedig a Szedeák is még ötven százalék feletti arányban értékesíti a mezőnykosarait.

II. negyed 53-44 (27-21, 26-23)

20'

Az időkérés után szépen járatja a labdát a pécsi csapat, Sejfic pedig sikeres középtávolival jelentkezik, 53-42. A túloldalon még van egy támadásnyi ideje a Szedeáknak, Lilov dobása viszont rossz, ám megvan a támadólepattanó, amit Sulovic tesz a helyére, méghozzá falttal együtt! Sajnos a plusz egy kimarad, 53-44, vége az első félidőnek.

20'

Halász gyorsan el is ajándékozza a labdát, Ciricre pedig üt egy faltot. Oldalról jön a Szedeák, Wirth próbálkozik meg egy triplával, de nem jó a dobása, viszont megvan a támadólepattanó. Sulovic játssza az üresen maradó Cirichez, aki beveri kintről, 51-42, Csirke Ferenc időt kér, fél perc van hátra az első félidőből.

19'

Lilov gólpasszából Sulovic eredményes, 51-39, ráadásul Halász szór el egy labdát, amit Juhos szerez meg. Sulovic szép játék végén gyűrűre tör, de Bíró betakarja. Jöhet a PVSK.

18'

Supola kioszt egy gólpasszt is, ezúttal Sejfic a befejező, 50-37, Juhos faltolja dobás közben, jöhet a plusz egy, ami szintén jó, 51-37.

18'

Supola elsüllyeszt még egy trojkát, nagyon érzi ma a távolikat, 48-35. A túloldalon Lilov szerez két pontot közelről, 48-37.

17'

Halász közelről talál be, de Juhos is tartja vele a lépést, 45-34, ráadásul Juhosnak odaütnek, dobhat egy büntetőt, ami szintén a helyén. 45-35.

16'

Sejfic szór sot el egy labdát, fordulhat a Szeged. Ciric ront előbb közelről, de most a Szedeák szedi össze a támadó pattanót, Ciric kintről pedig nem hibázik, 43-32.

16'

Lilov újabb triplakísérlete nem akad be, ahogy Supoláé sem a másik oldalon, de megint támadólepattanót szerez a PVSK és Smith közelről nem hibázik. 43-27. Juhos Levente most gyorsan válaszol egy kettessel, 43-29.

15'

Boltic elszórja a labdát, tovább növelheti előnyét a hazai csapat. Boltic az eladott labda után faltol is egyet, Supola a sértett, dobhat kettőt, de az első kimarad, a második viszont már jó, 41-27.

14'

Supola nagyon elemében van, ezúttal ismét egy triplát rámol be, 40-27, kezd elhúzni a PVSK.

14'

A pályára lépő Wirth hagy ki egy triplát, Supola pedig újabb két ponttal büntet, 37-27. A másik oldalon sajnos Sulovic középtávolija nem talál utat a gyűrűbe, Smithé a védőlepattanó. Wirth faltolja Smith-t, Nikola Lazic pedig ismét időt kér.

13'

Boltic passzol Sulovicnak, Sulovic pedig szerez egy szép kosarat, 31-27. A gond csak az, hogy mindig jön a pécsi válasz, most Nelson középtávolijával, 33-27. Sőt, Nelson labdát lop, végigviszi a pályán és ránt egyet, 35-27.

12'

Budimir lop labdát, de Halász hármasa lejön, majd Ciric hármasával zárkózik a Szedeák, 29-25. Sejfic rögtön válaszol egy kettessel a túloldalon, 31-25.

11'

Halász szerzi meg végül a 29 pontot jelentő kosarat, 29-22.

11'

Budimir dobását végül nem adták meg a játékvezetők, így 27-21-ről folytatják a csapatok. Sulovic ellen rögtön a falt, dobhat kettőt, de csak az egyik jó, 27-22.

11'

Majdnem 65 százalékos mezőnymutatóval dolgozik a Szedeák, ennek ellenére is nyolcpontos hátrányból futhatnak neki a második játékrésznek. A hazaiaknál Csirke Ferenc igyekszik forgatni a csapatát, szinte már mindenki pályára lépett a pécsiek közül.

I. negyed 27-21

10'

Halász szabálytalan Boltic-csal szemben, de még volt csapathibája a PVSK-nak, így oldalról jön a Szedeák, Boltic azonban elszórja a labdát, Budimir pedig egy másodperccel a negyed vége előtt újabb kettest süllyeszt el, 29-21.

10'

Bíró ront hármast, de Haraziné a támadólepattanó, marad a labda a hazaiaknál, majd Supola emel rá egy triplát, ez sincs bent, de ismét a pécsiek szerzik meg a lepattanót, Bíró Ottó harmadik nekifutásra pedig már sajnos nem hibázik, itt az újabb pécsi tripla, 27-21.

9'

Harazinra jön ki a pécsi támadás befejezése, azonban nem tud kosarat szerezni a palánk alól, fordul a Szedeák, Bolticé a lepattanó. Sulovic újabb remek passzt oszt ki, Juhos a befejező, 22-19. A túloldalon Halász is betalál, 24-19. Sulovic azonban nem tétlenkedik, újabb asziszt, most Boltic az értékesítő, 24-21.

8'

Ciric marad üresen, Sulovic passzát pedig három pontra váltja, 19-17. Budimir rögtön visszadobja a trojkát, 22-17. Sulovic a gólpassza után maga próbálkozik egy hármassal, de ez nem jó.

7'

Az időkérés után sajnos Juhos Levente adja el a labdát, fordulhat a PVSK. Budimir kísérlete azonban lejön a gyűrűről. Boltic szedi össze a lepattanót, indítja Sulovicot, akit Nelson faltol. Tovább támadhat a Szedeák, de újabb faltot gyűjtenek be a hazaiak.

6'

Boltic áll bele egy triplába, de sajnos lejön a dobása. A túloldalon Sejfic nem hibázik, 17-14. Juhos Levente első kísérlete sikertelen, megint jönnek a hazaiak. Supola újabb két pontot szerez, Lazic mester időt kér, 19-14.

5'

Sulovic eredményes a palánk alól, de rögtön jön a válasz a vendégek részéről, méghozzá egy Nelson hármas formájában, 15-14.

5'

Ivan Lilov! Kintről is betalál a bolgár, 6-12. Erre azonban rögtön jön két hazai trojka, Smith majd Supola révén, gyors egyenlítés 12-12.

4'

Ivan Lilov második dobása is a gyűrűben, 6-9. Supola ront egy középtávolit a másik oldalon, de a támadólepattanó a PVSK-é, azonban Sejfic eladja a labdát.

3'

Megvan az első pécsi hármas, amit végül kétpontosra limitálnak a sporik, a szerzője Thomas, 4-7. Ciric közben kihagy egy középtávolit, majd faltol, Supola pedig közelről újabb pontokat szerez, 6-7.

2'

Juhos faltolja Budimirt, marad a labda a hazaiaknál, Nelson passzát pedig Sejfic értékesíti, 2-5. Ivan Lilov is feliratkozik a táblára, jó dobóformában nyit a Szedeák, 2-7.

1'

Sulovic első dobása viszont jó középtávolról, megvannak a mérkőzés első pontjai, 0-2. A másik oldalon Budimir is próbálkozik egy triplával, viszont ez sem jó, ellenben Ciric betalál kintről, 0-5.

1'

Elkezdődött a találkozó, a hazaiak vezetik az első támadást. Supola rögtön meg is nézi magának a távoli dobást, de a triplája kimarad, fordulhat a Szedeák.

17.50

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szedeák pécsi vendégjátéka. Nikola Lazic együttese zsinórban három vereséggel utazik a Mecsekaljára a javítás reményében, de egyáltalán nem lesz könnyű dolga a tabella harmadikja ellen. Csirke Ferencnek azonban akadtak gondjai a keretet illetően a héten, ugyanis Bíró Olivér és Harazin Tamás is betegséggel küzdött, Sejfic pedig tegnap reggelre lázasodott be. Ennek ellenére biztosan mindenki pályára lép a hazaiaknál, a kérdés csak az, hogy milyen állapotban.

A találkozó 18 órakor kezdődik.

A mérkőzés elé

A találkozó beharangozóját

ide kattintva

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.