Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: a Mecsekalján is vereséget szenvedett a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak-sopron019kf

Végig futott az eredmény után Nikola Lazic csapata, amely a harmadik negyedben ugyan visszajött a mérkőzésbe, de végül nem tudta legyőzni a PVSK-t.

Nagyon jól kezdte a találkozót a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen az első három mezőnykísérletéből mind a gyűrűben kötött ki, a második percben már 7-2-re vezettek Juhos Leventéék. Az ötödik percben azonban két gyors triplával 12-12-nél utolérte a PVSK a vendég csapatot és innentől kezdve átvette a mérkőzés irányítását. Az előző meccshez képest jóval kevesebb labdát szórt el a Szedeák, és a dobószázalékkal sem volt probléma, azonban a hazaiak is nagyon hatékonyan tüzeltek. Az első negyed utolsó perceiben Bíró és Budimir kosaraival nyolc pontosra duzzasztotta előnyét a PVSK. A második negyed elején tovább nőtt a különbség, elsősorban Supola dobásai ültek ebben a periódusban, a tizenötödik percben 41-27-et mutatott az eredményjelző. A PVSK a második játékrészben tartotta megnyugtató előnyét, a félidőre kilencpontos pécsi vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A harmadik negyedben aztán romlott a hazaiak dobószázaléka, Nikola Lazic csapata pedig megkezdte a felzárkózást, szépen apránként faragta a pécsi előnyt. Az áttörésre azonban a negyed végéig várni kellett, ekkor azonban Andrija Ciric triplájával feljött a szegedi alakulat 66-60-ra, majd a légiós újabb kosarával már csak három pont volt a pécsiek előnye. Az utolsó játékrész tehát izgalmas csatát ígért, azonban megtorpant a vendég gárda. Nikola Lazic csapata a negyed első négy percében egyáltalán nem tudott mezőnykosarat szerezni, így pedig újra el tudott lépni a vendéglátó. Innentől kezdve már nem is engedte ki a kezéből a magabiztos előnyt a PVSK, s bár a Szedeák mindent megtett a felzárkózás érdekében ez már nem jött össze. Ezzel Nikola Lazic csapata zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a bajnokságban, folytatás januárban a Kecskemét ellen.

Ami a statisztikát illeti

Ahogy azt már említettük, remek dobóteljesítményt fogott ma ki a PVSK, végül 54 százalékos mezőnymutatóval zártak, de volt több olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor hatvan százalék fölött járt ez a mutató. A Szedeák sem dobott rosszul, ám a végére visszaesett a szegediek teljesítménye, ugyanakkor a 45,2 százalék még mindig nem mondható rossznak. Juhos Leventéjék legnagyobb hátránya az előző körben a rengeteg eladott labda volt, ma 14-el zártak, de a PVSK csupán 12 alkalommal hibázott ilyen módon, így ebben is megmutatkozik a csapatok közötti különbség. Ami szintén magyarázat lehet a szegedi vereségre, az a tény, hogy a kispadról ezúttal egyetlen pont sem érkezett, Wirth, Lakos és Révész sem tudott pontokat tenni a csapat teljesítményéhez. A Szedeák legjobbja ma az a Sulovic volt, aki 25-ös VAL-t hozott össze a mérkőzés végére, szerzett 17 pontot, kilencből hét kétpontosa volt jó és szedett hét lepattanót is. A Vasas elleni betli után jó teljesítményt nyújtott Andrija Ciric is, aki 23 pontot rakott a közösbe, szintén hét lepattanó mellett, nyolc triplakísérletéből pedig hat is a gyűrűben kötött ki. A mérkőzés legjobbja azonban mégis a pécsi Sejfic volt, aki dupla-dupláig jutott 24 pontjával és 11 lepattanójával. Tizenhárom mezőnykísérletéből tizenegy is utat talált a szegedi gyűrűbe, és a vonalról sem hibázott. Ki kell emelni szintén vendég részről Supolát, akinek főleg a második negyedben volt nagy szerepe abban, hogy a PVSK el tudott lépni a vendégektől.

ONLINE
PVSK Szedeák
82: 75
(27-21, 26-23, 13-19, 16-12)

Férfi kosárlabda NB I/A

PVSK-Pannonpower – Naturtex-SZTE-Szedeák 82-75 (27-21, 26-23, 13-19, 16-12)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. Vzeti: Pálla Zoltán, Győrffy Pál, Söjtöry Tamás (Fekete László).
PVSK: Nelson 12/6, Supola 17/9, Smith 8/3, Budimir 10/6, SEJFIC 24. Csere: Bíró 3/3, Harazin -, Halász 8. Vezetőedző: Csirke Ferenc
Szedeák: Boltic 8, Lilov 13/3, CIRIC 23/18, Juhos 13, Sulovic 17. Csere: Wirth -, Lakosa -, Révész -. Vezetőedző: Nikola Lazic
Kipontozódott: Halász

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 82-75 (27-21, 26-23, 13-19, 16-12)

40′ Lilovra jön ki a hárompontos kísérlet, de sajnos a bolgár ezt is kihagyja, nincs több lehetősége a Szedeáknak, zsinórban negyedik meccsükön is vereséget szenvednek a szegediek.

40′ Nikola Lazic az utolsó perc előtt időt kér.

39′ Lilov üt oda gyorsan Supolának, Az első büntetőt kihagyja, a másodikat bedobja, 82-75.

39′ Budimir középtávolija jó, 81-73, kezd lassan elúszni ez a meccs is. Lilovot közben faltolják, dobhat kettőt. Mindkettő jó, 81-75, de már csak alig több mint egy perc van hátra.

39′ Halász is elad egy labdát, most sokat hibáznak a csapatok. Élesedik a harc az utolsó percekre. Boltic kerül dobóhelyzetbe és be is dobja, ráadásul falttal együtt! 79-73. Mondani sem kell, a büntető nem jó.

38′ Három perc van hátra, ennyi ideje van fordítania Nikola Lazic együttesének. Az első lépések megvannak, Supola ront egy dobást, megvan a lepattanó. Lilov megint hibázik, de Sulovic szedi össze a palánk alatt, majd adja is el azon nyomban.

37′ Sulovic faltolja Supolát, a labda a PVSK-nál. Budimir pedig bever egy triplát, 79-71, ráadásul Boltic elszórja a labdát, amit Nelson kaparint meg, időt kérnek a hazaiak.

36′ Nelson lehűti a kedélyeket, bevág egy hármast, 76-69. Boltic válasza is érkezik a másik oldalon egy kettes formájában, 76-71.

36′ Nelson majd Ciric lő mellé egy-egy hármast, de marad a labda a Szedeáknál. Juhos Levente úgyfest elkapta a fonalat, Boltic passzából eredményes, 73-69.

35′ Lilov újabb triplát ront el, de marad a labda a Szedeáknál, Ciricet faltolja Harazin, aki gyorsan begyűjt még egy faltot Sulovic ellen is. Sulovic jöhet két dobással a vonalról. Az első bent, a második nem, 73-65, Juhos viszont megszerzi a lepattanót, majd be is talál, 73-67.

35′ Sulovicot majd Lilovot is szabálytalanul állítják meg. Lilov újabb dobást ront el, sajnos nem megy ma olyan jól neki a játék. A másik oldalon Sulovic szabálytalan Smith-szel szemben, aki dobhat kettőt, de csak egy van bent, 73-64.

34′ Sajnos továbbra sincs meg az első mezőnykosara az utolsó játékrészben a Szedeáknak, mivel Ivan Lilov eladja a labdát. Nelson tör gyűrűre a másik oldalon, de Juhos Levente blokkolja a kísérletét! Lilové a pattanó, fordul a Szedeák.

34′ Budimir szerez lepattanót, Smithre jön ki a pécsi játék, de elrontja a dobást, Nikola Lazic pedig időt kér.

33′ Sejfic újabb középtávolija köt ki a gyűrűben, 72-64, Juhos ráadásul hibázik a túloldalon.

33′ Ivan Lilov megint beleáll egy triplába, de most sem akad be, viszont megvan a támadó pattanó. Lakosát faltolják, aki dobhat kettőt. Az első viszont nem jó, a második már igen, 70-64. Azért megint akadnak gondjai a büntetőkkel a szegedieknek.

32′ Ezek nem Boltic percei, kihagy egy hárompontost is, szerencsére Sejfic személyében érkezik a segítség, aki eladja a labdát.

32′ Boltic dobása sajnos nem jó, ellenben Sejfic középtávolija igen, 68-63. Boltic aztán Budimirt ajándékozza meg egy labdával, kár hogy nem a csapattársa, Budimir kettese a helyén, 70-63.

31′ Ciric rontott dobásával kezdődik az utolsó játékrész, fordulhat a Pécs. Budimir azonban elszórja a labdát, akár egyenlíteni is lehet.

III. negyed 66-63 (27-21, 26-23, 13-19)

30′ Halász újabb dobást hagy ki, még tovább lehet zárkózni, gyerünk srácok! Lakosa kerül dobóhelyzetbe, azonban második dobása sem talál utat a gyűrűbe. Révész faltolja Supolát, marad a labda a PVSK-nál. Budimir kerül remek dobóhelyzetbe, de elrontja a triplát, Ciric viszont betalál a negyed végén, 66-63, mindössze három pontos a PVSK előnye az utolsó játékrész előtt.

29′ Sejfic adja el a labdát, Ciricen a falt, dobhat kettőt, de az első nem jó. A második már a gyűrűben, 66-61.

29′ Sajnos Halász rögtön válaszol, 66-57. A másik oldalon jó a játék, Ciric marad üresen, és ott van! Bent a hármas, 66-60, folyamatosan faragja hátrányát a Lazic-csapat.

28′ Az időkérés meghozta eredményét, szép támadás végén Juhos szerez kosarat középtávolról, 64-57.

28′ Juhos újabb dobást hibázik el, de most megvan a támadólepattanó, ám Sulovic kísérlete sem talál utat a gyűrűbe. Supola azért rendes, gyorsan visszaadja a labdát a Szedeáknak, Lazic mester pedig időt kér.

27′ Bíró ront távolról, jöhet a Szedeák, a pályára lépő Lakosa viszont elront egy dobást. Ezt Sejfic a másik oldalon két ponttal bünteti, 64-55.

26′ Lilov ront egy dobást, fordulhatnak a hazaiak.

26′ Visszaesett a hazaiak dobószázaléka, Budimir is kihagy egy kísérletet, de Sulovic visszaadja a pécsieknek a labdát. Halász tör a gyűrűre, de Ciric kioszt neki egy sapkát, azonban marad a hazaiaknál a labda. Smith is elront egy középtávolit, de most is megvan a támadólepattanó, Nelson pedig a sokadik kísérletét pontokra váltja a PVSK-nak, ezért a két pontért nagyon megharcoltak, 62-55.

25′ Juhos Levente szórja el a labdát, fordulhat a PVSK. Smith kerül dobóhelyzetbe, de elrontja a kísérletet, Juhos pedig begyűjti a védőlepattanót. Halász faltolja Bolticot a másik oldalon, dobhat kettőt a szerb, be is dobja mindkettőt, 60-55

24′ Ciric büntetőzhet miután faltolták, bedobja mindkettőt, 60-53. A másik oldalon Supola elront egy triplakísérletet, Juhosé a pattanó, majd indítja a támadást, Harazin pedig faltolja Sulovicot.

23′ Budimir szabálytalankodik Sulovic-csal szemben, aki aztán két ponttal bünteti ezt meg, 58-49. Ráadásul Supola Ivan Lilovnak ajándékozza a labdát, aki még két pontot farag a szegedi hátrányból, 58-51, erre viszont gyorsan válaszol Sejfic, 60-51.

22′ Sulovic védekezésben remekel most, blokkolja Nelson kísérletét, Lilov lepattanót gyűjt, tovább zárkózhat a Szedeák.

22′ Lilov sajnos újabb hármast ront, fordulhat a PVSK, Sejficé a lepattanó. Sejficre jön ki a támadás befejezése is, de most hibázik, nem úgy mint Sulovic a másik oldalon, 58-46, ráadsul faltolják Sulovicot, jöhet a plusz egy, ami bent is van, 58-47.

21′ Folytatódik az összecsapás, elkezdődött a harmadik negyed. Sejfic sikeres középtávolijával indul a félidő, 57-44. A túloldalon Lilov ront egy hármast, Sejfic pedig újabb két pontot rajzol a neve mellé, 59-44, ráadásul falttal együtt dobta be és jó a büntető is, 60-44.

Hatvan százalék felett jár mezőnyből a PVSK, így nehéz lesz tartani velük lépést, pedig a Szedeák is még ötven százalék feletti arányban értékesíti a mezőnykosarait.

II. negyed 53-44 (27-21, 26-23)

20′ Az időkérés után szépen járatja a labdát a pécsi csapat, Sejfic pedig sikeres középtávolival jelentkezik, 53-42. A túloldalon még van egy támadásnyi ideje a Szedeáknak, Lilov dobása viszont rossz, ám megvan a támadólepattanó, amit Sulovic tesz a helyére, méghozzá falttal együtt! Sajnos a plusz egy kimarad, 53-44, vége az első félidőnek.

20′ Halász gyorsan el is ajándékozza a labdát, Ciricre pedig üt egy faltot. Oldalról jön a Szedeák, Wirth próbálkozik meg egy triplával, de nem jó a dobása, viszont megvan a támadólepattanó. Sulovic játssza az üresen maradó Cirichez, aki beveri kintről, 51-42, Csirke Ferenc időt kér, fél perc van hátra az első félidőből.

19′ Lilov gólpasszából Sulovic eredményes, 51-39, ráadásul Halász szór el egy labdát, amit Juhos szerez meg. Sulovic szép játék végén gyűrűre tör, de Bíró betakarja. Jöhet a PVSK.

18′ Supola kioszt egy gólpasszt is, ezúttal Sejfic a befejező, 50-37, Juhos faltolja dobás közben, jöhet a plusz egy, ami szintén jó, 51-37.

18′ Supola elsüllyeszt még egy trojkát, nagyon érzi ma a távolikat, 48-35. A túloldalon Lilov szerez két pontot közelről, 48-37.

17′ Halász közelről talál be, de Juhos is tartja vele a lépést, 45-34, ráadásul Juhosnak odaütnek, dobhat egy büntetőt, ami szintén a helyén. 45-35.

16′ Sejfic szór sot el egy labdát, fordulhat a Szeged. Ciric ront előbb közelről, de most a Szedeák szedi össze a támadó pattanót, Ciric kintről pedig nem hibázik, 43-32.

16′ Lilov újabb triplakísérlete nem akad be, ahogy Supoláé sem a másik oldalon, de megint támadólepattanót szerez a PVSK és Smith közelről nem hibázik. 43-27. Juhos Levente most gyorsan válaszol egy kettessel, 43-29.

15′ Boltic elszórja a labdát, tovább növelheti előnyét a hazai csapat. Boltic az eladott labda után faltol is egyet, Supola a sértett, dobhat kettőt, de az első kimarad, a második viszont már jó, 41-27.

14′ Supola nagyon elemében van, ezúttal ismét egy triplát rámol be, 40-27, kezd elhúzni a PVSK.

14′ A pályára lépő Wirth hagy ki egy triplát, Supola pedig újabb két ponttal büntet, 37-27. A másik oldalon sajnos Sulovic középtávolija nem talál utat a gyűrűbe, Smithé a védőlepattanó. Wirth faltolja Smith-t, Nikola Lazic pedig ismét időt kér.

13′ Boltic passzol Sulovicnak, Sulovic pedig szerez egy szép kosarat, 31-27. A gond csak az, hogy mindig jön a pécsi válasz, most Nelson középtávolijával, 33-27. Sőt, Nelson labdát lop, végigviszi a pályán és ránt egyet, 35-27.

12′ Budimir lop labdát, de Halász hármasa lejön, majd Ciric hármasával zárkózik a Szedeák, 29-25. Sejfic rögtön válaszol egy kettessel a túloldalon, 31-25.

11′ Halász szerzi meg végül a 29 pontot jelentő kosarat, 29-22.

11′ Budimir dobását végül nem adták meg a játékvezetők, így 27-21-ről folytatják a csapatok. Sulovic ellen rögtön a falt, dobhat kettőt, de csak az egyik jó, 27-22.

11′ Majdnem 65 százalékos mezőnymutatóval dolgozik a Szedeák, ennek ellenére is nyolcpontos hátrányból futhatnak neki a második játékrésznek. A hazaiaknál Csirke Ferenc igyekszik forgatni a csapatát, szinte már mindenki pályára lépett a pécsiek közül.

I. negyed 27-21

10′ Halász szabálytalan Boltic-csal szemben, de még volt csapathibája a PVSK-nak, így oldalról jön a Szedeák, Boltic azonban elszórja a labdát, Budimir pedig egy másodperccel a negyed vége előtt újabb kettest süllyeszt el, 29-21.

10′ Bíró ront hármast, de Haraziné a támadólepattanó, marad a labda a hazaiaknál, majd Supola emel rá egy triplát, ez sincs bent, de ismét a pécsiek szerzik meg a lepattanót, Bíró Ottó harmadik nekifutásra pedig már sajnos nem hibázik, itt az újabb pécsi tripla, 27-21.

9′ Harazinra jön ki a pécsi támadás befejezése, azonban nem tud kosarat szerezni a palánk alól, fordul a Szedeák, Bolticé a lepattanó. Sulovic újabb remek passzt oszt ki, Juhos a befejező, 22-19. A túloldalon Halász is betalál, 24-19. Sulovic azonban nem tétlenkedik, újabb asziszt, most Boltic az értékesítő, 24-21.

8′ Ciric marad üresen, Sulovic passzát pedig három pontra váltja, 19-17. Budimir rögtön visszadobja a trojkát, 22-17. Sulovic a gólpassza után maga próbálkozik egy hármassal, de ez nem jó.

7′ Az időkérés után sajnos Juhos Levente adja el a labdát, fordulhat a PVSK. Budimir kísérlete azonban lejön a gyűrűről. Boltic szedi össze a lepattanót, indítja Sulovicot, akit Nelson faltol. Tovább támadhat a Szedeák, de újabb faltot gyűjtenek be a hazaiak.

6′ Boltic áll bele egy triplába, de sajnos lejön a dobása. A túloldalon Sejfic nem hibázik, 17-14. Juhos Levente első kísérlete sikertelen, megint jönnek a hazaiak. Supola újabb két pontot szerez, Lazic mester időt kér, 19-14.

5′ Sulovic eredményes a palánk alól, de rögtön jön a válasz a vendégek részéről, méghozzá egy Nelson hármas formájában, 15-14.

5′ Ivan Lilov! Kintről is betalál a bolgár, 6-12. Erre azonban rögtön jön két hazai trojka, Smith majd Supola révén, gyors egyenlítés 12-12.

4′ Ivan Lilov második dobása is a gyűrűben, 6-9. Supola ront egy középtávolit a másik oldalon, de a támadólepattanó a PVSK-é, azonban Sejfic eladja a labdát.

3′ Megvan az első pécsi hármas, amit végül kétpontosra limitálnak a sporik, a szerzője Thomas, 4-7. Ciric közben kihagy egy középtávolit, majd faltol, Supola pedig közelről újabb pontokat szerez, 6-7.

2′ Juhos faltolja Budimirt, marad a labda a hazaiaknál, Nelson passzát pedig Sejfic értékesíti, 2-5. Ivan Lilov is feliratkozik a táblára, jó dobóformában nyit a Szedeák, 2-7.

1′ Sulovic első dobása viszont jó középtávolról, megvannak a mérkőzés első pontjai, 0-2. A másik oldalon Budimir is próbálkozik egy triplával, viszont ez sem jó, ellenben Ciric betalál kintről, 0-5.

1′ Elkezdődött a találkozó, a hazaiak vezetik az első támadást. Supola rögtön meg is nézi magának a távoli dobást, de a triplája kimarad, fordulhat a Szedeák.

17.50 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szedeák pécsi vendégjátéka. Nikola Lazic együttese zsinórban három vereséggel utazik a Mecsekaljára a javítás reményében, de egyáltalán nem lesz könnyű dolga a tabella harmadikja ellen. Csirke Ferencnek azonban akadtak gondjai a keretet illetően a héten, ugyanis Bíró Olivér és Harazin Tamás is betegséggel küzdött, Sejfic pedig tegnap reggelre lázasodott be. Ennek ellenére biztosan mindenki pályára lép a hazaiaknál, a kérdés csak az, hogy milyen állapotban.

A találkozó 18 órakor kezdődik.

A mérkőzés elé

A találkozó beharangozóját ide kattintva olvashatják.

Közélet

Gólzáporos győzelemmel avatta stadionját a Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Csákvár ellen első győzelmét szerezte meg a szezonban a Szeged-Csanád GA.

Tovább olvasom

Hírzóna

Babos főtáblára jutott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Babos Tímea vasárnapi könnyed győzelmével főtáblára jutott a 250 ezer dollár összdíjazású szöuli keménypályás női tenisztornán.

Tovább olvasom

Sport

Lőrincz Viktor elődöntős és olimpiai kvótát szerzett

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál