Sport

Kosárlabda: elcserélte Lakosát a Szedeák - Bán érkezik Sopronból

Kosárlabda: elcserélte Lakosát a Szedeák - Bán érkezik Sopronból

2016. december 22., csütörtök
Kosárlabda: elcserélte Lakosát a Szedeák - Bán érkezik Sopronból
szedeak-kormend032kf

Játékost cserélt egymással a Szedeák és a Sopron: a Tisza-partiaktól a Hűsé városába költözik a nyáron érkezett Lakosa Zsolt, míg Bán Tibor az ellenkező utat járja be.

Ahogy arról

a bb1.hu

beszámol, a Sopron KC közös megegyezéssel szerződést bontott

Bán Tiborral

, a 21 éves kosaras a Naturtex-SZTE-Szedeákban folytatja a pályafutását. Idén a Sopronban 6 mérkőzésen lépett pályára, ezeken átlagban 7.3 percet töltött a pályán, ami alatt 2.8 pontot, 1.3 lepattanót és 0.7 gólpasszt átlagolt. A Szedeák kerete ugyanakkor létszámban nem bővül, hiszen

Nikola Lazic

együttesétől a Sopronhoz távozik az ügylet részeként a nyáron érkezett

Lakosa Zsolt

: a 25 éves játékos 8 mérkőzésen játszott a szegediek színeiben, ami alatt átlagban 7.5 percet töltött a pályán, és nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. "Zsoltot nagy reményekkel hoztam Szegedre, aztán valami miatt nem úgy alakult az ő és a Szedeák szakmai kapcsolata, ahogy azt terveztük. Az ő és a csapat érdeke is azt kívánta, hogy egy kicsit próbáljon megújulni. Már dolgozott együtt Sabáli Balázzsal, ez az ő hasznára válhat" - fogalmazott portálunknak

Bonifert Domonkos

, a Naturtex-SZTE-Szedeák ügyvezetője. A Szedeák új játékosával, Bán Tiborral kapcsolatban elmondta, Révész Ádámmal együtt szerepeltek az U20-as válogatottban, az egyes és kettes poszton használható kosaras a több játéklehetőség reményében szerződött Sopronba, ám most a bajnokság végéig szóló szerződést kötött a Szedeákkal. "Bízom benne, hogy a szakmai stáb megfelelően tudja őt majd használni. Azt gondolom, ha elégedettek leszünk vele, akkor szeretnénk Szegeden tartani, mert szükségünk van ügyes, fiatal magyar játékosokra, hiszen befutott, sikeres játékosokat sajnos a Szedeák pénztárcája nem engedhet meg magának. Ha a teljesítménye megfelelő lesz, akkor számolnánk vele a továbbiakban is, remélem, ezzel a cserével mindenki jól fog járni" - fejtette ki a klub ügyvezetője. Bonifert Domonkos hozzátette, mivel behatároltak az anyagi kereteik, valószínűleg nem lesznek nagy változások a játékoskeretben a szezon további részében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.