Novemberi Szerencsenapok Extra

Keresztény mentálhigiénés szolgálatért szólt a muzsikaszó

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jotekonysagi_est_katolikus_haz36_gs

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség tevékenységének támogatására létrehozott Lélek-Jelenlét Alapítvány jótékonysági estet rendezett a Katolikus házban, céljuk, hogy az egyetemista korosztály számára létrehozzanak egy keresztény mentálhigiénés szolgálatot.

Harmadízben rendezett adventi jótékonysági estet a Lélek-Jelenlét Alapítvány és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség. Az alapítványt még 2008-ban már végzett egyetemisták alapították azzal a szándékkal, hogy legyen egy támogató háttere az egyetemi lelkészségnek. Egyrészt anyagi és szervezői segítséget biztosítanak a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség munkájához, ösztöndíjakat osztanak ki, hozzájárulnak a lelkigyakorlatok kiadásaihoz vagy éppen képzési költségekhez. „Az alapítvány azt a célt tűzte ki, hogy szeretne közreműködni egy lelki gondozói központnak a létrehozásában az egyházmegyével. Így akik idén és az elmúlt években eljöttek erre az adventi jótékonysági koncertre vagy év közben támogatták az alapítványt, hozzájárulnak a központ létrehozásához, ami egy keresztény lelki vezetésben segítséget nyújtó fórum, mentálhigiénés szolgálat lehetne az itt tanulók számára” – mondta el a rendezvény fővédnöki tisztét betöltő Serfőző Levente oktatási püspöki helynök. A Köllő Sándor egyetemi lelkész kuratóriumi elnökségével működő a Lélek-Jelenlét Alapítványban tevékenykedők úgy látják, hogy erre a szolgálatra szükség van, hiszen egyrészt Szegeden csak az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ nyújt ilyen szolgáltatást, amely rendkívül telített, másrészt pedig nagyon nehéz találni keresztény szemléletű szakembereket.

Az idei jótékonysági esten a lelkészség zenészei, Sárkány Gabriella és Vinkó Ráhel, valamint Bauer Dávid és Varga Balázs lépett fel, illetve a két évvel ezelőtt alakult Terebes zenekar.

no images were found

Előző sztori

A Szegedi Rendőrkapitányság Mikulása látogatott el a roma tanodákba

Default thumbnail
Következő sztori

A hódmezővásárhelyi művészcsoport - Könyvbemutató az Alföldi Galériában

Legutóbbi hasonló cikkek