Kajak-kenu: elbúcsúztatta Vajda Attilát az EDF Démász Szegedi VE + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vajda_attila_sajttaj12_gs

Pénteken délben klubja, az EDF Démász Szegedi VE is elbúcsúztatta visszavonuló olimpiai bajnokát, Vajda Attilát: Peking olimpiai bajnoka edzőként folytatja pályafutását Tajvanon.

A Gőry Pincében megtartott eseményen korábbi edzők, versenyzőtársak, sportvezetők és barátok búcsúztak el Vajda Attilától: az olimpiai bajnok kenus a napokban jelentette be, hogy felhagy az aktív sportolással, és edzőként dolgozik tovább Tajvanon. Mint azt a klub elnöke, Dervarics Attila elmondta: ez a búcsúztató olyan, mint mikor a legkisebb gyermek elhagyja a családot, hiszen Vajda Attila a teljes pályafutását ebben a klubban töltötte, így bár volt már példa arra, hogy egy olimpiai bajnok búcsúzzon a klubtól, de ez mégis más, mint az eddigi alkalmak. Hozzátette, a klubnál mindannyian azt remélik, hogy a második karrierje is olyan sikeres lesz, mint az első, egyúttal Dervarics Attila úgy véli, nem ez lesz az utolsó állomás karrierjében.

AZ EDF Démász Szegedi VE klubigazgatója, Petrovics Kálmán úgy fogalmazott, egy ünnepnek tekintik ezt az alkalmat, hiszen emlékeznek és készülnek valamire, ilyenkor pedig az ember megáll egy pillanatra, tekintve, hogy egy 23 éves időszakot, karriert kell összefoglalniuk. Petrovics Kálmán nehéz dologra vállalkozott: megpróbálta összefoglalni Vajda Attila összes eredményét, könnyítésképp a magyar bajnoki címekről nem is esett szó. Egy levegővel ez lehetetlen vállalkozásnak tűnt, mindenesetre Vajda Attila éberen figyelt, és javított néhány eredmény tekintetében: mérnöki pontossággal emlékezett összes elért eredményére és helyezésére, mi több, egy-egy apró sztorit is hozzákapcsolt a felemlegetett állomásokhoz. Így például a 2003-a évhez, ahol maratoni világbajnokságon vett részt: azonban a 36 km-es táv helyett 42 kilométert kellett teljesítenie, így végül a valladolid-i kórházban kötött ki: ekkor fogadta meg, hogy kijut inkább egy olimpiára, mint még egy maratonra. Petrovics Kálmán úgy zárta, Vajda Attila mindig számíthat a szegedi klubra, ahol mindig otthon érezheti magát, bármi történik, ez egy biztos pont lesz az életében. Attila edzője, Vécsi Viktor úgy folytatta, Magyarország legsikeresebb sportágáról van szó a kajak-kenu esetében, így a szerencsések között is a legszerencsésebbnek érezheti magát, hogy egy ilyen sportolóval dolgozhatott, mint Vajda Attila, akinek sok sikert kívánt a továbbiakban.

A főszereplő kifejtette: sok szép emléke van a kenuról – egyben sok fájdalmas is, hiszen végig kellett csinálnia az edzéseket, de az idő minden megszépít, ezáltal pedig nagyon jó barátjává vált az idő. „Köszönöm az egyesületnek, mert mindig hittek bennem, kiálltak mellettem. Abból a csoportból, amellyel elkezdtem, mindössze hárman vannak itt. Ez is mutatja, hogy mennyire sokan próbálkoznak, de mennyire kevesen érhetnek révbe. Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, nagyon sokaknak kell támogatnia. Bátorság kellett ahhoz, hogy befejezzem és egy másik eszközt, sípot és órát vegyem a kezembe. Ez egy nehéz döntés volt, mert sok embert kell itt hagynom, de mégsem hagyok itt senkit, mert mindenkiből viszek magammal. Mindig is ott lesztek velem! Azt üzenem a versenyzőknek, sose hátráljanak meg: sokszor volt nehéz az én helyzetem is, de sosem hátráltam meg, így ti is vívjatok meg minden csatát!” – zárta Vajda Attila.

Az ebédet követően a Gőry Pincének az olimpiai bajnok kenus átnyújtott egy dedikált pólót, amelyet az étteremben fognak kifüggeszteni.

no images were found

Előző sztori

Orbán személyesen tájékoztatta Ádert, hogy a Fidesz ismét őt jelöli államfőnek

Következő sztori

Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás