Január közepén teljes tisztújítást tart az LMP

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teljes tisztújítást tart január 14-én és 15-én megrendezendő kongresszusán az LMP.

A párt országos elnökségének szerdai döntése értelmében jövő hónap közepén két társelnököt, egy titkárt és új országos elnökséget is választanak – közölte a párt szóvivője az MTI-vel.

Gál József hozzátette: emellett megválasztják az újonnan felálló országos politikai tanács, az etikai bizottság, a felügyelő bizottság és a fegyelmi bizottság tagjait.

Az új tisztségviselők várhatóan másfél vagy két évig tölthetik be pozíciójukat, az országos elnökség ugyanis ezt a két alternatívát terjeszti majd a januári kongresszus elé.

Mind a női és a férfi társelnöknek, a titkárnak és az országos elnökség további hat tagjának pozíciójára az jelentkezhet, aki a január 3. éjfélig tartó határidőig megszerzi a párttagok 5 százalékának a támogatását, emellett közzéteszi saját programját.

A párt májusban módosította az alapszabályát, amelynek értelmében 42-re csökken az országos politikai tanács létszáma: abba a jövőben kilenc tagot delegálhat a kongresszus, és egyet-egyet a 33 területi szervezet.

Előző sztori

Megjelent az Emlékeztető legújabb száma

Default thumbnail
Következő sztori

Emelkedik az üzemanyagok ára

Legutóbbi hasonló cikkek