Közélet

Idén is keresztet állított a Jobbik advent alkalmából

Idén is keresztet állított a Jobbik advent alkalmából

2016. december 4., vasárnap
Idén is keresztet állított a Jobbik advent alkalmából
jobbik_adventi_kereszt001kf

Tavaly ledöntötték a keresztjüket, most remélik, hogy ezt nem teszik meg. A migrációs válság miatt fontosnak tartják a keresztállítást, de ez nem jelenti azt, hogy a vallásszabadság nem vonatkozik a keresztényeken kívül másokra.

„A keresztállítás a Jobbik alakulásától fontos a párt számára, Szegeden tíz éve állítunk minden alkalommal advent idején” – nyilatkozta lapunknak

Tóth Péter

, a Jobbik megyei elnöke, szegedi önkormányzati képviselője. A párt hagyományosan a karácsony előtti időszakban az Anna-kútnál állítja fel keresztjét, amely mellett minden évben folytat karitatív akciókat a Jobbik, valamint más jobboldalhoz köthető szervezetek, mint a Vitézi Rend.

Tavaly

összetörték keresztjüket, ami a politikus szerint szomorú üzenetet hordoz a mai társadalomról. „Ez a kereszt a plusz szimbolikus töltést is adja nekünk a tavalyi migrációs válság után, hogy itt a keresztény civilizáció kezdődik, s semmilyen más civilizációnak nincs helye sem Magyarországon, sem Európában” – fogalmazott a jobbikos városatya. Ezzel kapcsolatban megkértük a politikust, hogy értékelje

Toroczkai László

Jobbik alelnök, ásotthalmi polgármester

rendeletét

, amelyben megtiltja többek között a mecsetépítést és a csadorviselést a település területén. „El kell különíteni, hogy mit tekintünk a saját civilizációnknak, s mit idegennek. Azonban ez nem pusztán vallási töltetű kérdés, ne felejtsük el, hogy Magyarország a vallásszabadságnak, a vallási türelemnek évszázados hagyományai vannak. Azt gondolom, hogy minden történelmi felekezet szabad vallásgyakorlatát biztosítani kell. Az más kérdés, hogy e mögött milyen propaganda, folyamat zajlik, mert az igaz, hogy egyes nyugati körök importálni szeretnék az ottani konfliktusokat hazánkba is” – válaszolta Tóth Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.