Sport

Hátország: a Videoton ellen is nyerni tudott a SZEAC U14

Hátország: a Videoton ellen is nyerni tudott a SZEAC U14

2016. december 1., csütörtök
Hátország: a Videoton ellen is nyerni tudott a SZEAC U14
eto_szeac

Székesfehérváron szerepeltek a L-IT-SZEAC Nb1-es csapatai a hét végén, a bajnokság 14. fordulójában. A 15-ös korosztálynak most sem sikerült pontot szerezni, a „kicsik” azonban szárnyalnak. A múlt heti győzelem után a Vidinek sem volt esélye ellenünk.

Először az U15-ös korosztály lépett pályára a Sóstói stadionban. A hazaiak azonnal magukhoz ragadták a játék irányítását az első helyzet mégis a szegediek előtt adódott. Csányi remekbe szabott beadását nem sikerült értékesíteni. És ahogyan ez lenni szokott, azonnal büntetett a Vidi. Egy formás bal oldali támadás végén Patkós fejelt a hosszúról a kapuba, 1-0. Még rendezni sem tudták a sorokat a vendégek a bekapott gól után, amikor a 38. percben egy szabadrúgásból, Urbán révén növelte előnyét a Videoton, 2-0. A szünetben sérülés miatt Ottlikot és Veszelkát kénytelen volt lecserélni Paksi mester, így egyre reménytelenebbnek látszott a helyzet. Ennek ellenére támadott a SZEAC, ám három hatalmas helyzet is kimaradt. Az 53. percben végre sikerült szépíteni. Csányi vette be szabadrúgásból a hazaiak kapuját, 2-1. A hátra lévő időben mindent egy lapra téve támadott a Szeged, ám a hazaiak sikeresen őrizték az eredményt.

Labdarúgó NB I, U15, 14. forduló

Videoton – L-IT-SZEAC U15 2-1 (2-0)

Székesfehérvár, Sóstói stadion, vezette: Tóth III László, Berényi Ádám, Szabó Attila

L-IT-SZEAC:

Horváth – Kalmár(Török), Ottlik(Hovanyecz), Mészáros, Lóki – Veszelka(Fazekas), Nagy-Pál, Nagy. Holcsik – Vincze(Barna), Csányi.

Edző:

Paksi Péter. Paksi Péter:

"Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni."

A SZEAC U14-es csapata az előző héten remek játékkal megszerezte első győzelmét a Kaposvár ellen, úgyhogy jó hangulatban várták a fiúk az újabb mérkőzést. Az ismét a „kicsiknél” játszó, U15-ös válogatott Török Kevin vezérletével egymás után vezették akcióikat a szegediek. Fáradozásuknak a félidő végén lett meg az eredménye. Török a 35. és a 39. percben is bevette a Videoton kapuját, szünetre kialakítva a végeredményt. A második játékrészben remekül tartatta a labdát a SZEAC, a hazaiak helyzetet sem tudtak kialakítani Sági kapuja előtt, ezzel a csapat megszerezte sorozatban második győzelmét, amely még nagyon fontos lehet a végelszámolásnál.

Labdarúgó NB I, U14, 14. forduló

Videoton - L-IT-SZEAC U14 0:2 (0:2) Székesfehérvár, Sóstói stadion, vezette: Szabó Attila (Berényi Attila, Tóth III László).

L-IT-SZEAC:

Sági – Őrhalmi(Molnár Á.), Ábrahám, Bánfi, Molnár B. – Kovács, Radosevic, Török, Gera N. – Jakó(Csehó), Gera Z.

Edző:

Bilic Igor. Bilic Igor:

"Jó csapat ellen, kiváló játékkal, szép gólokkal sikerült nagyon fontos győzelmet aratnunk. Gratulálok a srácoknak!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.