Felújított szociális bérlakást adtak át

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szocialis_berlakas_atado003kf

Az ingatlan nappalijában adták át a lakás kulcsait. Összesen 204 lakással zárják az évet, ez volt az utolsó.

A Csongrádi sugárút 76. szám alatti tízemeletes panelházban adtak át egy IKV által felújított lakást. Az eseményen személyesen vett részt Botka László polgármester, Solymos László alpolgármester és Kardos Kálmán, az IKV elnök-vezérigazgatója. Szeptemberi cikkünkben írtuk meg, hogy bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indított a szegedi önkormányzat, ennek részeként karácsony előtt újabb 50 felújított ingatlant biztosítanak a szociálisan rászoruló szegedieknek.

Most nem az épület előtt és a régi bérlők közelében, hanem a lakás nappalijában tartották az átadót, Botka László rövid megszólalása előtt még a szőregi általános iskola diákja is fellépett a 18 négyzetméteres helyiségben. „204 lakást biztosított az IKV önkormányzati bérlakásként 2016-ban az arra igényt tartóknak. Erre összesen 250 millió forintot fordított, ami abból származik, hogy az önkormányzat a helyiségeket, üzleteket bérbe adja” – mondta a politikus. Ezt folytatni szeretnék a következő években, mert „van még üres lakás Szegeden, s ezekre is sokat kell költeni, hogy lakhatóak legyenek”. „Nagy volt az érdeklődés, a pályázatból az látszott, hogy van ilyen igény Szegeden” – vélekedett a polgármester, majd hozzátette, biztos benne, hogy az ország más nagyvárosaiban is ez a helyzet.

A lakás kulcsait Besenyei Éva Mónikának Botka László adta át, az IKV vezetője pedig egy ajándékcsomagot és egy karácsonyfát biztosított a cég nevében, habár az anyuka két gyermekével csak januárban költözik be.

Előző sztori

Berlini merénylet - Kormányszóvivő: a támadás egész Európa ellen irányult

Default thumbnail
Következő sztori

Tovább csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint

Legutóbbi hasonló cikkek