Közélet

Első közös karácsonyát ünnepli GEMMA-központ

Első közös karácsonyát ünnepli GEMMA-központ

2016. december 21., szerda
Első közös karácsonyát ünnepli GEMMA-központ
gemma_karacsony34_gs

Minden egyes csoport bemutatkozott a GEMMA első igazi karácsonyán, a műsorszámokkal a szülőknek mondtak köszönetet az intézménybe járó fiatalok és gondozóik. A közös ünnepségen elhangzott, hamarosan el tudják indítani a régóta tervezett támogató szolgálatot, ez számukra az igazi karácsonyi ajándék.

Ebben az évben befejeződött a Bakay Nándor utcai épületük első emeletének a felújítása, most arra gyűjtenek, hogy a második emeletet is kialakíthassák – tudtuk meg

Péntek Imréné

intézményvezetőtől. Ez szükséges ahhoz, hogy újabb 20-25 fővel több fiatalról gondoskodhasson a GEMMA-iskola. „Bízom abban, hogy nyer a pályázatunk, és akkor a következő tanévet már egy szép megújult épületben tudjuk kezdeni. Célunk, hogy egy komplex ellátórendszert építsünk ki, hogy a családok boldogulhassanak, levegyünk valamennyi terhet a vállukról” – fogalmazott. Az intézményvezető elmondta, karácsonyi ajándékként a szaktárcától azt kapták, hogy el tudják indítani a támogató szolgálatot. Péntek Imréné hozzátette, nemcsak a GEMMA fiataljainak a szállításáról gondoskodnának a speciális járművel, hanem más családoknak is, akik fogyatékos gyermeket nevelnek. „Nagyon sok olyan családunk van, akik nem rendelkeznek autóval és a gyereket nem lehet tömegközlekedéssel szállítani, ezért lesz nagy segítség ez a szolgálat” – tette hozzá.

Juhász Tünde

kormánymegbízott az ünnepségen úgy fogalmazott, lélekemlő a GEMMA-iskolában lenni, mert az láthatja bárki, aki belép a Bakay Nándor utcai intézménybe, hogy a jóakarat és a segítsék csodákat teremt ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. „Tisztelet, köszönet és hála minden jó szándékú embernek, szervezetnek, aki ebben a pótolhatatlan vállalásban segít, amit a GEMMA végez” – fogalmazott. Szólt arról is, hogy bár karácsony közeledtével sok figyelem hárul az intézményre, a hétköznapok során sem szabad elfeledkezni erkölcsi kötelességünkről: a segítségadásról. Juhász Tünde elmondta, a kormányhivatal idén számítógépeket, nyolc ablakot, majd bútorokat adott az GEMMA-iskolának, amit örömmel tettek, mert azt tapasztalják, hogy az ajándékot értékként kezelik, és egy ilyen közösségnek igazán jó adni. A GEMMA-központ köznevelési intézményeibe, így a fejlesztő intézménybe, az általános iskolai és készségfejlesztő iskolai csoportokba összesen 41 tanulójuk van. A nappali intézmény is csatlakozott hozzájuk, ahol további 24 ellátottjuk van, így összességében 65 fős létszámmal működnek. Péntek Imréné intézményvezető elmondta, terveik szerint a következő tanévtől további 20-25 családnak szeretnének ellátást biztosítani, ehhez szükséges a Bakay Nándor utcai épület második emeletének felújítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.