Első közös karácsonyát ünnepli GEMMA-központ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gemma_karacsony34_gs

Minden egyes csoport bemutatkozott a GEMMA első igazi karácsonyán, a műsorszámokkal a szülőknek mondtak köszönetet az intézménybe járó fiatalok és gondozóik. A közös ünnepségen elhangzott, hamarosan el tudják indítani a régóta tervezett támogató szolgálatot, ez számukra az igazi karácsonyi ajándék.

Ebben az évben befejeződött a Bakay Nándor utcai épületük első emeletének a felújítása, most arra gyűjtenek, hogy a második emeletet is kialakíthassák – tudtuk meg Péntek Imréné intézményvezetőtől. Ez szükséges ahhoz, hogy újabb 20-25 fővel több fiatalról gondoskodhasson a GEMMA-iskola. „Bízom abban, hogy nyer a pályázatunk, és akkor a következő tanévet már egy szép megújult épületben tudjuk kezdeni. Célunk, hogy egy komplex ellátórendszert építsünk ki, hogy a családok boldogulhassanak, levegyünk valamennyi terhet a vállukról” – fogalmazott. Az intézményvezető elmondta, karácsonyi ajándékként a szaktárcától azt kapták, hogy el tudják indítani a támogató szolgálatot. Péntek Imréné hozzátette, nemcsak a GEMMA fiataljainak a szállításáról gondoskodnának a speciális járművel, hanem más családoknak is, akik fogyatékos gyermeket nevelnek. „Nagyon sok olyan családunk van, akik nem rendelkeznek autóval és a gyereket nem lehet tömegközlekedéssel szállítani, ezért lesz nagy segítség ez a szolgálat” – tette hozzá.

Juhász Tünde kormánymegbízott az ünnepségen úgy fogalmazott, lélekemlő a GEMMA-iskolában lenni, mert az láthatja bárki, aki belép a Bakay Nándor utcai intézménybe, hogy a jóakarat és a segítsék csodákat teremt ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. „Tisztelet, köszönet és hála minden jó szándékú embernek, szervezetnek, aki ebben a pótolhatatlan vállalásban segít, amit a GEMMA végez” – fogalmazott. Szólt arról is, hogy bár karácsony közeledtével sok figyelem hárul az intézményre, a hétköznapok során sem szabad elfeledkezni erkölcsi kötelességünkről: a segítségadásról. Juhász Tünde elmondta, a kormányhivatal idén számítógépeket, nyolc ablakot, majd bútorokat adott az GEMMA-iskolának, amit örömmel tettek, mert azt tapasztalják, hogy az ajándékot értékként kezelik, és egy ilyen közösségnek igazán jó adni.

A GEMMA-központ köznevelési intézményeibe, így a fejlesztő intézménybe, az általános iskolai és készségfejlesztő iskolai csoportokba összesen 41 tanulójuk van. A nappali intézmény is csatlakozott hozzájuk, ahol további 24 ellátottjuk van, így összességében 65 fős létszámmal működnek. Péntek Imréné intézményvezető elmondta, terveik szerint a következő tanévtől további 20-25 családnak szeretnének ellátást biztosítani, ehhez szükséges a Bakay Nándor utcai épület második emeletének felújítása.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: a huszonötödik Pedagógus Kupát rendezik meg januárban

Következő sztori

FM: növelni kell az alacsony magyarországi halfogyasztást