Bulvár

Cigarettával bélelt kennelben utaztak a díjnyertes kutyák

Cigarettával bélelt kennelben utaztak a díjnyertes kutyák

2016. december 29., csütörtök
Cigarettával bélelt kennelben utaztak a díjnyertes kutyák
dohanyzas_cigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tízezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy orosz rendszámú gépjárműben Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást.

A pénzügyőrök egy orosz rendszámú Mercedes B. Sprinter típusú, kutyák szállítására berendezett járművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autót vezető orosz állampolgárságú nő elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával - közölte

Némedi-Varga Éva

, a NAV sajtóreferense. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet tételes vizsgálatra félreállították. Az ellenőrzés első lépéseként a rakodótérben található kennelekből kiszállítottak 5 példány díjnyertes, az állatútlevél alapján orosz terrier fajtájú kutyát és biztonságba helyezték őket az átkelő elkülönített helyiségében. Ezt követően megkezdődött a jármű tüzetes vizsgálata, amely gyorsan eredményhez vezetett. A kutyaszállító kennelek és a padlólemez közötti részből, valamint a kennelek aljából és tetejéből, összesen tízezer doboz Marlboro márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök. A pénzügyőrök, az összesen 7 millió forint értékű cigarettát, valamint a gépjárművet lefoglalták, az orosz nővel szemben, költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást. A büntetőeljárással egyidejűleg indult vámigazgatási eljárás során mintegy 29 millió forint vámigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a pénzügyőrök az orosz sofőrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.