/

Cigarettával bélelt kennelben utaztak a díjnyertes kutyák

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dohanyzas_cigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tízezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy orosz rendszámú gépjárműben Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást.

A pénzügyőrök egy orosz rendszámú Mercedes B. Sprinter típusú, kutyák szállítására berendezett járművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autót vezető orosz állampolgárságú nő elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával – közölte Némedi-Varga Éva, a NAV sajtóreferense.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet tételes vizsgálatra félreállították. Az ellenőrzés első lépéseként a rakodótérben található kennelekből kiszállítottak 5 példány díjnyertes, az állatútlevél alapján orosz terrier fajtájú kutyát és biztonságba helyezték őket az átkelő elkülönített helyiségében.

Ezt követően megkezdődött a jármű tüzetes vizsgálata, amely gyorsan eredményhez vezetett. A kutyaszállító kennelek és a padlólemez közötti részből, valamint a kennelek aljából és tetejéből, összesen tízezer doboz Marlboro márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök.

A pénzügyőrök, az összesen 7 millió forint értékű cigarettát, valamint a gépjárművet lefoglalták, az orosz nővel szemben, költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást.

A büntetőeljárással egyidejűleg indult vámigazgatási eljárás során mintegy 29 millió forint vámigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a pénzügyőrök az orosz sofőrt.

Előző sztori

Szalag és festék védi a szegedi fákat + FOTÓK

Következő sztori

Nógrádi György: a legtöbb észak-afrikai országba vissza lehetne vinni a migránsokat