Bűnmegelőzésért emlékérmet kapott Kothencz János

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

emlekerem03_gs

Kothencz Jánost az elismerésre Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke terjesztette fel.

Szerteágazó tevékenységet végez az ifjúsági bűnmegelőzésben a Szeged-Csanádi Egyházmegye, valamint intézménye, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, és az Ágota Alapítvány is. Ezt a szakemberek, munkatársak és önkéntesek által végzett közösségi munkát ismerte el most Pintér Sándor belügyminiszter, aki Bűnmegelőzésért emlékérmet adományozott Kothencz Jánosnak a gyermekvédelem, valamint a bűnmegelőzés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül. A kitüntetést Budapesten, a Belügyminisztériumban, a Bűnmegelőzési iránytű program szakmai konferenciáján vehette át.

Kothencz János a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója, az Ágota Alapítvány alapítója, és ő irányítja az Egyházmegyei Karitász munkáját. Mint a díjátadás után kiemelte, ez az elismerés a közösségnek, számos munkatársának szól, akik felelősséget érezve a felnövekvő generációkért, fantasztikus munkát végeznek a gyermekek érdekében évről évre, szeretve, segítve őket, hogy később az élet minden fontos területén megállják a helyüket.

Mindhárom szervezetnél a hatékony, minőségi bűnmegelőzési programok, a játékos előadások, vetélkedők csaknem két évtizedes múltra tekintenek vissza. Ezeknek sikere, eredményessége a rendőrséggel kötött együttműködési megállapodásoknak is köszönhető, illetve azoknak az önzetlen rendőröknek és rendőri vezetőknek, akik akár a Szegedi Rendőrkapitányság, akár Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében sokat tettek az ifjúsági bűnmegelőzésért. Munkájukért megannyi segítő és gyermek hálás lehet!

no images were found

Előző sztori

Sok munkával, jótékonysági akciókkal készül Karácsonyra a Karitász

Következő sztori

Oktatás és nagyvállalat partnerek a szakemberképzésben