/

Barátságos óriással találkoztak az ÁGOTA-s gyerekek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

15451231_1339051862792592_917834859_n

Elmenni a moziba, és megnézni egy mesefilmet egy család életében nem számít különös dolognak, de vannak gyerekek, akikért sokaknak kell összefogniuk, hogy egy ilyen vidám program nekik is természetes legyen. A napokban csaknem kétszáz, családból kiemelt fiatal nézhette meg Szegeden a Barátságos óriás című filmet, ingyen, a Belvárosi mozi felajánlása jóvoltából.

Igazi családi film Steven Spielberg rendezése, egy látványos mese, ami az ÁGOTA Alapítvány által támogatott családok gyermekeinek talán többet is mond, mint hihetnénk. A történet egy olyan óriásról szól, aki az óriások között kicsi, kilóg a sorból, társai lenézik, mégis ő lesz az, aki megmutatja Álomországot a 10 éves Szofinak, és segít az embereknek a bajban. Ahogy sok ilyen mozi, ez is azt az üzenetet hordozza kicsiknek és nagyoknak, mennyire fontos, hogy akármilyen nehézség közepette higgyünk magunkban, és tegyünk a céljaink eléréséért.

Azért, hogy a nehéz sorsú gyermekek is elhiggyék: ők – akárcsak bárki más – vitathatatlanul értékesek, tehetségesek és szeretni valók, nagyon sok ember munkája, összefogása szükséges – jegyezte meg a közös mozizásra utalva Kothencz János, az ÁGOTA, az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány alapítója. Mint mondta: sok munkatársa, a nevelőszülők és számos önkéntesük dolgozik azért a mindennapokban, hogy a gyerekek mindent megkaphassanak, szeretetet, örömöt, és lehetőséget egy jobb élethez. Ezt a munkát a támogatók felajánlásai nagyban segítik, hiszen a gyerekek sokszor így vehetnek részt például olyan programokon, mint a mostani volt. A Belvárosi mozinak ezúton is hálásan köszöni a felajánlást az ÁGOTA Alapítvány.

Előző sztori

Előzetes letartóztatási indítvány a szentesi emberölés kísérlet ügyében

Következő sztori

Körözött autót foglaltak le a rendőrök Nagylakon