Közélet

Barátságos óriással találkoztak az ÁGOTA-s gyerekek

Barátságos óriással találkoztak az ÁGOTA-s gyerekek

2016. december 15., csütörtök
Barátságos óriással találkoztak az ÁGOTA-s gyerekek
15451231_1339051862792592_917834859_n

Elmenni a moziba, és megnézni egy mesefilmet egy család életében nem számít különös dolognak, de vannak gyerekek, akikért sokaknak kell összefogniuk, hogy egy ilyen vidám program nekik is természetes legyen. A napokban csaknem kétszáz, családból kiemelt fiatal nézhette meg Szegeden a Barátságos óriás című filmet, ingyen, a Belvárosi mozi felajánlása jóvoltából.

Igazi családi film

Steven Spielberg

rendezése, egy látványos mese, ami az ÁGOTA Alapítvány által támogatott családok gyermekeinek talán többet is mond, mint hihetnénk. A történet egy olyan óriásról szól, aki az óriások között kicsi, kilóg a sorból, társai lenézik, mégis ő lesz az, aki megmutatja Álomországot a 10 éves Szofinak, és segít az embereknek a bajban. Ahogy sok ilyen mozi, ez is azt az üzenetet hordozza kicsiknek és nagyoknak, mennyire fontos, hogy akármilyen nehézség közepette higgyünk magunkban, és tegyünk a céljaink eléréséért. Azért, hogy a nehéz sorsú gyermekek is elhiggyék: ők – akárcsak bárki más – vitathatatlanul értékesek, tehetségesek és szeretni valók, nagyon sok ember munkája, összefogása szükséges – jegyezte meg a közös mozizásra utalva

Kothencz János,

az ÁGOTA, az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány alapítója. Mint mondta: sok munkatársa, a nevelőszülők és számos önkéntesük dolgozik azért a mindennapokban, hogy a gyerekek mindent megkaphassanak, szeretetet, örömöt, és lehetőséget egy jobb élethez. Ezt a munkát a támogatók felajánlásai nagyban segítik, hiszen a gyerekek sokszor így vehetnek részt például olyan programokon, mint a mostani volt. A Belvárosi mozinak ezúton is hálásan köszöni a felajánlást az ÁGOTA Alapítvány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.