Bulvár

Az összefogásnak köszönheti életét Bobi

Az összefogásnak köszönheti életét Bobi

2016. december 13., kedd
Az összefogásnak köszönheti életét Bobi
karacsony_kutya_allatvedok

Életet mentettek az állatvédők a hódmezővásárhelyi Karácsonyi Vásárban. Bobi, az elkóborolt kutyus, a fagyos éjszakában el is pusztulhatott volna, de az összefogásnak hála fél órán belül megtalálták a gazdáját. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy fokozottan figyeljünk kedvencünkre a nagy hidegek beköszöntével.

Az összefogásnak köszönheti életét Bobi. Az elkóborolt kutyus december 13-án, kedden este szegődött a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntese mellé a Karácsonyi Vásárban. Az állatvédők a faházuknál tartották a kutyust, majd azonnal értesítették

Juhász Katalint

, a Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület aktivistáját. Kata chip-olvasóval érkezett, így sikerült elérni telefonon Bobi gazdáját. A gyors akciónak köszönhetően nem egészen fél óra alatt a kutyus haza került, biztonságos otthonába, ahonnan eddig még soha nem szökött el. Az állatvédők összefogása nélkül az okos és barátságos kutya reggelre meg is fagyhatott volna.

Balogh Ernő

, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke az esettel kapcsolatban ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy a tél beköszöntével fokozottan figyeljünk a saját, és az utcán élő állatokra is. Ha az utcán kóborló, fázó, éhes állatot látunk, ne menjünk el mellettük. Etessük és itassuk meg, ha pedig sebesült állatot találunk, azonnal szóljunk az állatvédőknek. Ilyen esetben minden perc számít, és minden falat élelem a túlélés kulcsa lehet. Az elnök arra kér mindenkit, fokozottan figyeljünk a kóborló lelkekre. Hangsúlyozta továbbá, hogy kinti kedvenceinkre is gondoljunk, ne verjük őket láncra, mindig gondoskodjunk ivóvízről. Hidegben a víz könnyen befagy, ezt mindig ki kell olvasztani. Nagyon fontos, hogy a kint tartott állatoknak is elérhető legyen egy hely, ahol a csapadék és a szél elől elbújhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.