Bulvár

Az állatokért járőröznek szilveszter éjjel Hódmezővásárhelyen

Az állatokért járőröznek szilveszter éjjel Hódmezővásárhelyen

2016. december 27., kedd
Az állatokért járőröznek szilveszter éjjel Hódmezővásárhelyen
karacsony_kutya_allatvedok

Éjszakai járőrszolgálatot tart szilveszter éjjel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet december 31-én este tíz órától másnap hajnal 2 óráig tápokkal és konzervekkel, valamint vízzel és elsősegélynyújtó dobozzal felszerelt autóval köröz majd a város utcáin, hogy segítsen az elkóborolt, bajba jutott kedvenceken.

Nagyon sokan köszöntik az új évet tűzijátékkal és annak ellenére, hogy tilos, petárdával is. Az állatok, főként a kutyák azonban ezt a legkevésbé sem élvezik. A hirtelen hang és fényhatások miatt megijedhetnek, félelmükben elszökhetnek otthonról, és akár agresszívvá is válhatnak. Nem egyszer fordult elő, hogy egy korábban nyugodtnak hitt kutya kibontotta vagy átugrotta a kerítést rémületében. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete arra kéri a gazdákat, hogy fokozottan figyeljenek kedvencükre. Nyugtassuk meg a rémült kutyát, éjszakára ne hagyjuk egyedül, lehetőleg olyan zárt, meleg helyen tartsuk, ahol védve van a fény- és hanghatásoktól. Ha mégis elszökne, azonnal szóljunk a helyi állatvédelmi szervezeteknek, akik segítenek a keresésben. A városban több egyesület is működik, akik a chip ügyeletet tartják majd szilveszterkor. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete pedig éjszakai járőrszolgálatot teljesít majd. Ez kicsit másabb, mint a korábbi években, sokkal aktívabb és segítőkészebb, hiszen az együttműködésre épül. Az egyesület az éjszaka folyamán minden tapasztalatát és észrevételét kiírja Facebook oldalára, ahol tanácsokat is kaphatnak a gazdik. Emellett arra kéri a többi állatvédelmi szervezetet, hogy segítsenek a hatékony állatmentés érdekében, és ha egy-egy talált kutyát vagy cicát el tudnak helyezni, akkor azt jelezzék. Mivel az egyesületnek még nincs telephelye, így a szállításban és az ellátásban támogatást nyújt a befogadó szervezetnek, táp, konzerv és elsősegélynyújtás formájában. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete természetesen az embereket sem hagyja magára. Ha hajléktalan, kihűlt, a nyílt utcán fekvő embert lát, azonnal intézkedi a partnerszervezetek bevonásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.