/

Átadták a zenészhallgatók adományaikat a Karitáció Alapítványnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bohocdoktorok_adomany003kf

A bohócdoktoroknak gyűjtöttek a szegedi egyetemisták játékokat. A vártnál is több adományt hoztak be nekik, így még karácsony után is kaphatnak belőle a szociális otthonok lakói és a kórházak kis betegei.

Több száz plüssállatot, gyerekkönyvet, játékautót, készségfejlesztő játékot, kirakót gyűjtöttek össze a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának hallgatói. A kezdeményezésről korábban lapunk is beszámolt, az egyetemisták még koncertet is szerveztek azért, hogy minél több adomány összegyűljön a Karitáció Alapítványnak.

Garamvölgyi Judit, az alapítvány elnöke elmondta, a gyógyító bohócdoktorok fogják eljuttatni a játékokat a beteg kisgyermekeknek, hogy a vidám percek mellett egy kis ajándékkal is megörvendeztethessék azokat, akik az ünnepet a kórházban, klinikán töltik, vagy éppen valamely szociális intézményben élnek. A vártnál nagyobb siker miatt úgy számolnak, hogy bőven marad jövő évre is játék, nem tudják mindet kiosztani karácsonykor.

„Úgy érezzük, hogy a célját elérte ez a gyűjtés. Sokkal kevesebbre számítottunk, ez egy kétszáz fős karhoz képest rengeteg ajándék” – mondta Czifra Dániel, a kar hallgatói önkormányzatának vezetője a nyolc zsák játék mellett állva. Nagyon örültek annak, hogy más egyetemi karok hallgatói is hoztak be ajándékokat, sőt olyanok is csatlakoztak hozzájuk, akiknek nincs kapcsolata az SZTE-vel, mégis vittek adományt a koncertre, vagy csak egyszerűen elhelyezték a plüssállatokat a porta melletti dobozban.

Azt ígérték az egyetemisták, hogy jövőre is fognak gyűjteni adományokat, mert „ezt nem szabad abbahagyni”.

no images were found

Előző sztori

Megnyílt a Karitász Vásár a nagyáruházban

Következő sztori

Három év alatt tíz nyelvvizsga

Legutóbbi hasonló cikkek