/

Ajándékokat adott át szabadkai nagycsaládosoknak a Katolikus Karitász

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabadkai nagycsaládosoknak, több mint 250 gyermeknek adott át ajándékokat a Katolikus Karitász kedden.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, az Úr Jézust a legszegényebbek, a pásztorok és a jómódú királyok is megajándékozták. Ez a szokás megmaradt több mint kétezer éven keresztül.

A családoknak hozott ajándékok – melyek több cég felajánlását is tartalmazzák – azt mutatják, Magyarországon sokan szeretik a délvidéki magyarokat – mondta a politikus.

A kormány meghallgatva a Szabadkai Nagycsaládos Egyesületének kérését, úgy döntött, támogatja egy régi plébánia épületének jövő év elején kezdődő felújítását, annak érdekében, hogy a közösség hitben és magyarságában is megerősödve továbbadhassa a gyerekeknek, amit eleink itt hagytak nekünk – jelentette be Soltész Miklós.

Az államtitkár az ünnepség után az MTI-nek elmondta, fontos, hogy egy közösség, így a szabadkaiak is minél több olyan lehetőséghez jussanak, ahol erősíteni tudják magyarságukat és a családi életet vagyis a jövőt, s egyben persze a helyben maradást is. Ezért volt fontos a magyar kormány által az elmúlt években a délvidéki magyarság számára biztosított mintegy 30 milliárd forintnyi gazdaságfejlesztési támogatás is.

A gazdasági támogatás mellett szükség van azok segítésére, akik nagycsaládosként vagy bármilyen egyházhoz tartozóként élik meg magyarságukat. Ezért fontos, hogy a Szabadkai Nagycsaládos Egyesületnek legyen megfelelő közösségi tere, amely kialakítását a kormány mintegy 10 millió forinttal támogatja – közölte Soltész Miklós.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az ünnepségen hangsúlyozta, a kereszténység egyik legnagyobb ünnepére készül. A karácsony előtt végzett cselekedetek – környezetünk rendbe tétele, az ajándékok készítése – mind egy irányba mutatnak, az ünnep lényegére Jézus Krisztus születésére.

Az igazgató azt kérte a jelenlévőktől, hogy az ajándék kézzelfogható tartalmán kívül lássák meg azt is, amit készítői igyekeztek hozzácsomagolni, a gondoskodás, a szeretet, az összetartozás érzését.

Default thumbnail
Előző sztori

80 ezer látogatónál a szegedi Pompeji-kiállítás

Default thumbnail
Következő sztori

Kézilabda: megóvta a Tatabánya elleni meccset a MOL-Pick Szeged

Legutóbbi hasonló cikkek