A stoner három árnyalata Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dungaree_red_swamp_support_the_habit_tourHárom kiváló hazai stoner zenekar lép fel az IH Rendezvényközpontban december nyolcadikán, hogy bemutassák debütáló lemezüket, ugyanis a Red Swamp, a Dungaree és a Hot Beaver is nemrégiben jelentkezett első albumával, így három remek koronggal ismerkedhet meg a szegedi közönség csütörtökön.

A délies dallamok uralják majd a hangulatot az IH Rendezvényközpontban csütörtök este: a hazai stoner rock/metal stílus minőségi triumvirátusa áll majd színpadra, nem akármilyen alkalomból. A koncert mindhárom fellépője az elmúlt hónapokban szabadította a világra első nagylemezét, melyekről kivétel nélkül elismerően szól a szaksajtó. A Red Swamp, a Dungaree és a Hot Beaver hármasára kiváltképp igaz, hogy nem csak a stúdióban állják meg a helyüket, hanem élőben is, a Hot Beaver második hazai koncertjét adja a harminc napos németországi turnéja után, a Red Swamp és a Dungaree pedig közös „Support The Habit” turnéjának tizenharmadik állomása lesz a Napfény Városa. A tizenhárom kiváló zenészt sűrítő este mindegyik fellépője a színpadon van igazán elemében, tehát egy jó hangulatú, közvetlen, derékból bólogatós-együtt izzadós (de nem izzadtságszagú!) bulira számíthatnak a szegediek.

A fémzenei szeánszot a budapesti stoner-sludge metal Red Swamp nyitja majd, a 2015-ös A38 Talentométer tehetségkutató nyertese annyiban tér el a másik két csapattól, hogy a stoner stílust nem a rock, hanem a metál felől közelíti meg húzós, súlyos riffekkel, földbedöngölő groove-okkal és változatos énekkel. A banda szeptember 21-én jelentette meg Tiszassippi című debütáló lemezét, melyet most elhoz a szegedi közönségnek, hogy megtudja, milyen az igazi „kockás inget sz.ró” muzsika. „Szegeden most járunk először, mint Red Swamp, várjuk, hogy itt játszhassunk, mivel a koncerteken még inkább átjön, még hitelesebb az albumon bemutatott életérzés” – mondta el hírportálunknak Kovács Gergely énekes.

A koncert második fellépője a Dungaree, a hazai pálya előnyét élvező zenekar számára különleges, hogy a székhelyén játszhat – némi stenkkel a sok tapasztalatot adó turné vége felé. A stoner rockot grunge és blues elemekkel vegyítő banda augusztus 23-án adta ki „Bipolar World” címmel első nagylemezét, azóta nyertek a Petőfi rádió „Saját zenéd” versenyét, albumuknak pedig külföldi visszhangja is akadt. „Sajnos tűzijátékkal és stripperekkel nem készültünk, de a hangerővel való dimenziókapu nyitást azt garantálni tudjuk. Lesz egy új dal, amivel elkezdtük kikövezni a soron következő újdonságokat” – üzeni előzetesen a Dungaree.

Az estét a fővárosi Hot Beaver zárja, a stoner hódok második németországi turnéjukról frissen visszatérve érkeznek Szegedre muzsikálni. Az idei Wacken Metal Battle Hungary tehetségkutató második helyezettje teljes egészében előadja majd október elsején megjelent „Pillars of Creation” címre keresztelt debütáló albumát, valamint néhány új nótát is terítékre helyeznek. „Mindenkit várunk, aki szereti a rockot, a változatosságot, a funkytól táncra perdül és a stoner riffektől bólogatásba kezd. Rock! Ja és igyanak rendesen!” – nyilatkozta a csapat.

A Support The Habit turné szegedi koncertje december nyolcadikán, csütörtökön 19 órai kapunyitással kezdődik az IH Rendezvényközpontban. Részletek a Facebook-on.

Default thumbnail
Előző sztori

Péntekig jelentkezhetnek az általános iskolások a központi írásbeli vizsgákra

Default thumbnail
Következő sztori

Romlott a szegedi levegő minősége

Legutóbbi hasonló cikkek