Közélet

A Mikulás a L.É.T. Egyesülettel járta a szegedi családokat + FOTÓK

A Mikulás a L.É.T. Egyesülettel járta a szegedi családokat + FOTÓK

2016. december 6., kedd
A Mikulás a L.É.T. Egyesülettel járta a szegedi családokat + FOTÓK
let_mikulasai_gs (1)

Két napon át járták Szeged-szerte a lakótelepeket a L.É.T. Egyesület mikulásai. Közel száz, az egyesülettel kapcsolatban álló családhoz jutottak el csomagokat.

Hosszú kívánságlista érkezett a L.É.T. Egyesület Mikulás-akciójára, közel száz családot látogattak meg a télapók és az egyesület önkéntesei az elmúlt két napban. Az egyesület Szeged-szerte olyan családokat támogat, ajándékoz meg a Mikulás érkezésének élményével, akik nem engedhetnek meg maguknak nagy készülődést és bőkezű ajándékokat az adventi időszakban. "A Mikulás-akciónk már hagyománynak tekinthető, hiszen az elmúlt hét évben minden adventi időszakban az egyesület és a vele kapcsolatban álló önkéntesek meglátogatják a családokat december 6-án. A Mikulás így eljut azokhoz a családokhoz, ahol a legfontosabb a gyerekek élményhez való juttatása. Előzetes egyeztetés alapján előre összekészített csomagokat visznek a lakótelepen élőkhöz, ami szociális jellegén túl azért is fontos, mert ilyenkor értelmezzük és felhívjuk a figyelmet

Szent Miklós

történetére, a Miklós-napi hagyományokra. Az önkéntesek munkája, melyet az év 365 napján ellátnak, az adventi időszakban még nagyobb jelentőséggel bír" - mondta portálunknak

Kothencz János

, a L.É.T. Egyesület alapítója. A Mikulás az akciók során mesélt a gyermekeknek Szent Miklós püspök legendáiról és magáról a Mikulás-hagyományról. Az egyesület fontosnak tartja, hogy az ünnepkörök alkalmával a lakótelepeken élők közelebbről megismerkedhessenek a tradicionális ünnepek hátterével, értékeivel. A Mikulás nem csupán azért fontos, mert ajándékot hoz, hanem mert a legalapvetőbb erényekre is felhívja a figyelmet, vagyis arra, hogy oda kell figyelnünk egymásra - hangsúlyozta az alapító.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.