Változik a hulladékszállítás időpontja Szeged belvárosában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szemetszallitas01_gs

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy Szeged belvárosában, a Tisza Lajos krt. (beleértve mindkét oldalát) – Huszár Mátyás rakpart által határolt övezetben a kommunális hulladéktároló edények ürítési rendszerében változást vezet be december 1-től kezdődően.

A reggeli csúcsforgalom és a forgalmi dugók kialakulásának elkerülése, valamint a gyűjtési rendszer optimalizálása érdekében a Belvároshoz tartozó utcákban a hulladéktároló edények ürítését több irányból, több járművel kezdi el társaság kora hajnalban. “A gördülékeny munkavégzés érdekében kérjük, hogy a jogszabályi előírásokban meghatározott, a közszolgáltatási szerződésben foglaltaknak megfelelő űrtartalmú, lecsukott fedelű hulladéktároló edényt szíveskedjenek kihelyezni a hulladékszállítási napon” – közölte a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

A társaság a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0004 számú pályázat keretében 2016. III. negyedévében 15 db új MAN gyártmányú hulladékszállító gépjárművet szerzett be. A gépjárművek zaj és káros anyag kibocsátási határértékei a legkorszerűbb uniós szabványoknak is megfelelnek, amely hozzájárul ahhoz, hogy a hulladéktároló edények ürítése kisebb zajterheléssel járjon a jelenlegi gyakorlathoz képest.

A fent említett lakóövezetben a jelenlegi heti háromszori ürítést (hétfő, szerda, péntek) heti két alkalommal (hétfő, péntek), kora hajnali időpontban végzi a társaság.

“Kérjük, hogy az ürítési napon tárolóedényét legkésőbb 4:30 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanuk elé, közvetlen az úttest melletti közterületre, ahol az a gyalogos és járműforgalmat nem akadályozza. A későn kihelyezett tárolóedényhez nem áll módunkban visszatérni. Amennyiben a járatnap munkaszüneti, illetve ünnepnapra esik társaságunk abban az esetben is kiüríti hulladéktároló edényét.

Az ürítési rendszer változásának bevezetése előtt kollégáink elvégzik a közszolgáltatási szerződéseknek megfelelő mennyiségű és űrtartalmú edények kiosztását, valamint azok azonosítóval történő ellátását.

Amennyiben háztartásukban olyan mennyiségű hulladék keletkezik, amely meghaladja a gyűjtőedény űrtartalmát, a többlethulladékot társaságunk által forgalmazott 120 literes emblémás hulladékgyűjtő zsákban lehet a gyűjtési napon a kommunális hulladéktároló edényük mellé kihelyezni. Az emblémás hulladékgyűjtő zsák beszerezhető Ügyfélszolgálati Irodánkban (6720 Szeged, Stefánia 6.). A zsák díja – bruttó 635 Ft/db – amely tartalmazza a szállítás és az elhelyezés költségét is.

Április 1-től a közszolgáltatást továbbra is társaságunk látja el. A hulladékszállítási díjat a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (a továbbiakban: NHKV Zrt.) számlázza és szedi be. Fenti okokra tekintettel a gyűjtőzsák szállítólevélen kerül átadásra az igénylők részére – a számlázási adatok megadásával -, majd a közszolgáltató adatszolgáltatása alapján az NHKV Zrt. utólag állít ki számlát.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a háztartási többlethulladékot tartalmazó nem emblémás zsák kihelyezése esetén társaságunk azt értesítő hátrahagyása mellett szállítja el, és az NHKV Zrt. pótszámlát küld. Felhívjuk figyelmüket, hogy a többlethulladék elszállításakor, valamint a nem lecsukott edényzetben lévő többlethulladék pótszámlázásakor a jogszabályok alapján meghatározott minimális 110-120 liter űrtartalom ürítési díját számlázzák, abban az esetben is, ha a kihelyezett mennyiség ennél kisebb” – írja honlapján a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Előző sztori

Vádat emeltek a tanút fenyegető szentesi férfival szemben

Következő sztori

Ismét színes programokkal várja látogatóit a vásrhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési központ