Közélet

Vádemelés a beteghordóra támadó makói férfiakkal szemben

Vádemelés a beteghordóra támadó makói férfiakkal szemben

2016. november 7., hétfő
Vádemelés a beteghordóra támadó makói férfiakkal szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik a makói kórházban beteghordóként dolgozó sértettre támadtak - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a három vádlott családi és baráti körben szórakozott 2015. szeptember 15-én, melynek során ittas állapotba kerültek. Ekkor a vádlottak egyikének élettársa rosszul lett, és a rokonok, valamint a baráti társaság beszállították őt a makói kórházba. Figyelemmel arra, hogy az ügyeletben levő orvosok és szakdolgozók nem tudták más elfoglaltságuk miatt azonnal ellátni a beteget, ezen vádlottak és a velük együtt levő, nagyrészt ittas személyek felháborodtak és hangoskodni kezdtek. Ekkor a sürgősségi osztályon szolgálatot teljesítő szakdolgozók helyszínre hívták a sértettet, aki aznap műtőssegéd és beteghordói feladatokat látott el. A sértett igyekezett a zajongókat megnyugtatni, de szóváltásba keveredett a vádlottakkal. Ennek hatására a sértett a sürgősségi osztály folyosójára beengedte a beteget és egyik hozzátartozóját, azonban a szóváltás itt is tovább folytatódott, melynek során az ellátásra szoruló hozzátartozója három alkalommal meglökte a sértettet, akinek ugyan sérülése ennek következtében nem keletkezett, de egyensúlyát elvesztve a falhoz szorult. Ezzel egy időben a kint maradtak tovább kiabáltak és be akartak jutni az ambulancia bezárt ajtaján, majd egyikük nagy erővel rángatni kezdte az ajtó kilincsét, ami ennek hatására beszakadt. Az így kinyíló ajtón keresztül többen bejutottak a folyosóra, ahol a sértettel ismételten szóváltásba keveredtek, szidalmazni kezdték őt, majd egyikük a sértettet ismételten meglökte. A sértettnek sérülése nem keletkezett, az ambulancia bezárt ajtajának kettérepedésével a kórházat 200.000.-Ft kár érte, ami az eljárás során nem térült meg. A járási ügyészség a sértettet meglökő két személyt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, míg az ambulancia ajtaját erőszakkal betörő férfit garázdaság vétségével és rongálás vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.