/

Vádat emeltek az édesanyját fenyegető férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki édesanyját 2015-ben és 2016-ban rendszeres fenyegette és egy alkalommal pofon ütötte azért, hogy az édesanyja a részére pénzt adjon.

A vádirat szerint a vádlott édesanyjával egy lakásban élt, jövedelemmel nem rendelkezett. Az elkövető 2015. novembere és 2016. márciusa, valamint 2016. májusa és augusztusa között rendszeresen pénzt követelt az édesanyjától. A vádlott megfenyegette a sértettet, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor megveri, egy alkalommal pedig pofon is ütötte, valamint az ágyra lökte. A sértett a fenyegetés és erőszak hatására naponta legfeljebb 5.000 forintot, összesen mintegy 250.000 forintot adott át a vádlottnak.

A vádlott 2016. júliusában az alvó édesanyjától megszerezte a bankkártyáját, amit a sértett a párnája alá rejtett. A bankkártyával a vádlott édesanyja engedélye nélkül 5.000 forint készpénzt vett fel.

A vádlott a fentieken túl 2016. júliusában, Szegeden a gépkocsiját ittas állapotban vezette. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Van jövője a bölcsészettudományoknak – konferencia a Móra Szakkollégiumban

Következő sztori

Kosárlabda: Óbudán lép pályára a Kosársuli