Írjon nekünk

Sport

Thai box: ismét a Szandzsu Thai Box Sportegyesület vendége volt Rehák György

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

rehak_gyorgy_szegeden02_gs

Rehák György, a thai box sport hazai embelmatikus alakja visszatérő vendég Szegedre, ahol a Szandzsu Thai Box Sportegyesületnél tartott edzést.

Nem először járt Szegeden Rehák György, a Magyar Kick-Box Szövetség elnökségi tagja, valamint válogatott edző, ugyanis jó viszonyt ápol Darida Tiborral. A Szandzsu Thai Box komoly mérföldkőhöz érkezett nyáron, ugyanis hivatalosan is egyesületként működnek azóta.

“A Darida Tibor vezette kis csapat a közösségformáló erejével és a thai box szeretetével mindig nagyon jó vendéglátó. Nagyon sok fiatal vesz részt az edzéseken, de az idősebb korosztály is képviselteti magát, nagyon családias a hangulat itt Szegeden, ezt mindig ki kell hogy emeljem. Az edzések is rendszerint jó hangulatban telnek” – mondta portálunknak Rehák György, akit az általa vezetett edzésről is kérdeztünk.

“Hiába edz együtt több korosztály, harmonikusan, mindenféle probléma nélkül tudnak együtt dolgozni, vigyáznak egymásra, gyakorolják a technikákat, a különböző ütéseket, rúgásokat, például a mhai thaira jellemző térdrúgást, én is ezekből a gyakorlatokból hoztam most is egy kis ízelítőt az edzésre.” A Szandzsu Thai Box Sportegyesület szeptember óta várja a teljesen kezdő, sportolni vágyó embereket is edzéseire, ezzel kapcsolatban merülhet fel a kérdés, mikor jön el az a kor, amikor már késő elkezdeni ennek a küzdősportnak az elsajátítását.

“Soha nem késő elkezdeni a thai boxot, hiszen ezt a sportot gyakorolva is a mozgás öröme teljesedik ki. Minden testrészt megmozgat, a lábakat, a karokat, a törzset, ezen felül nem igényel semmilyen különleges eszközt, vagy helyszínt, így azt mondhatom, hogy ez egy gazdaságos testmozgás-forma. Ami kell hozzá, az természetesen a szaktudás, de tudom, hogy Darida Tibor különböző képzéseken igyekszik folyamatosan fejleszteni magát, így ez adott itt Szegeden. Ezen felül csak egy rövidnadrágra és perszre az elengedhetetlen védőfelszerelésekre van szükség, hogy a másiknak ne okozzunk sérülést” tette hozzá a szakember.

rehak_gyorgy_szegeden39_gs

Arra is kíváncsiak voltunk, vajon nem ijesztő-e egy szülőnek bármilyen küzdősport-edzésre elengedni gyerekét, de az edző megnyugtat mindenkit. “Ha a szülők lejönnek a gyerekkel együtt egy edzésre, azt fogják látni, hogy itt nagyon vigyáznak a srácokra. A gyakorolt technikák veszélytelenek, ráadásul a mhai thai kiválóan fejleszti a koordinációs készségeket. Valaki kézilabdázni szeretne, valaki az evezést választja, valaki pedig a thai boxot, de nem veszélyesebb vagy veszélytelenebb egyik sem a másiknál.”

Rehák György egyébként több korosztállyal dolgozik együtt edzőként és nemrégiben óriási sikert ért el egyik tanítványa, Szána Patrik, aki a bangkoki ifjúsági amatőr világbajnokságon szerzett aranyérmet a 15-16 évesek között. Ez azért is különösen nagy eredmény, hiszen korábban ez magyar fiúnak nem sikerült ilyen szinten.

“Hálistennek sok ügyes tanítványom van, ez az eredmény pedig nagyon jó visszacsatolás a befektetett munkánkra, nagyon boldog vagyok. Többféle korosztállyal dolgozok együtt, a gyerekeknél már hat éves kortól tanítunk srácokat, akik 10-11 éves koruktól már versenyekre járnak. Minden fiatal előtt nyitott a lehetőség hogy csatlakozzon ehhez a különleges sporthoz és remélem hogy az ilyen sikerek a szegedi fiataloknak is motivációt adnak. Nagyra tartom a tehetségüket, a szorgalmukat és a munkabírásukat, nagyon odateszik magukat az edzéseken, ahogy meg is tapasztalhattam. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ez majd az eredményeikben is megmutatkozik.”

Sport

A lehetőség bent maradt tét nélkül, a lehetőség adott téttel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A jövőt építeni érkezett az Európa-bajnokságra a magyar férfikézilabda-válogatott. A jövő pedig elkezdődött a malmői csodával.

Tovább olvasom

Hírzóna

Fogyatékkal élő gyerekeket lát vendégül a szegedi jégkorongcsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Január 27-én, hétfőn a szegedi műjégpályán.

Tovább olvasom

Sport

Nyolcgólos vereséggel ért véget a malmői csoda

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A magyar férfikézilabda-válogatott 34-26-ra kikapott Portugáliától az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában és ezzel a csoport negyedik helyén végzett.

Tovább olvasom

Aktuál