Sport

Thai box: ismét a Szandzsu Thai Box Sportegyesület vendége volt Rehák György

Thai box: ismét a Szandzsu Thai Box Sportegyesület vendége volt Rehák György

2016. november 15., kedd
Thai box: ismét a Szandzsu Thai Box Sportegyesület vendége volt Rehák György
rehak_gyorgy_szegeden02_gs

Rehák György, a thai box sport hazai embelmatikus alakja visszatérő vendég Szegedre, ahol a Szandzsu Thai Box Sportegyesületnél tartott edzést.

Nem először járt Szegeden

Rehák György

, a Magyar Kick-Box Szövetség elnökségi tagja, valamint válogatott edző, ugyanis jó viszonyt ápol

Darida Tiborral

. A Szandzsu Thai Box komoly mérföldkőhöz érkezett nyáron, ugyanis hivatalosan is egyesületként működnek azóta. "A Darida Tibor vezette kis csapat a közösségformáló erejével és a thai box szeretetével mindig nagyon jó vendéglátó. Nagyon sok fiatal vesz részt az edzéseken, de az idősebb korosztály is képviselteti magát, nagyon családias a hangulat itt Szegeden, ezt mindig ki kell hogy emeljem. Az edzések is rendszerint jó hangulatban telnek" - mondta portálunknak Rehák György, akit az általa vezetett edzésről is kérdeztünk. "Hiába edz együtt több korosztály, harmonikusan, mindenféle probléma nélkül tudnak együtt dolgozni, vigyáznak egymásra, gyakorolják a technikákat, a különböző ütéseket, rúgásokat, például a mhai thaira jellemző térdrúgást, én is ezekből a gyakorlatokból hoztam most is egy kis ízelítőt az edzésre." A Szandzsu Thai Box Sportegyesület szeptember óta várja a teljesen kezdő, sportolni vágyó embereket is edzéseire, ezzel kapcsolatban merülhet fel a kérdés, mikor jön el az a kor, amikor már késő elkezdeni ennek a küzdősportnak az elsajátítását. "Soha nem késő elkezdeni a thai boxot, hiszen ezt a sportot gyakorolva is a mozgás öröme teljesedik ki. Minden testrészt megmozgat, a lábakat, a karokat, a törzset, ezen felül nem igényel semmilyen különleges eszközt, vagy helyszínt, így azt mondhatom, hogy ez egy gazdaságos testmozgás-forma. Ami kell hozzá, az természetesen a szaktudás, de tudom, hogy Darida Tibor különböző képzéseken igyekszik folyamatosan fejleszteni magát, így ez adott itt Szegeden. Ezen felül csak egy rövidnadrágra és perszre az elengedhetetlen védőfelszerelésekre van szükség, hogy a másiknak ne okozzunk sérülést" tette hozzá a szakember.

rehak_gyorgy_szegeden39_gs

Arra is kíváncsiak voltunk, vajon nem ijesztő-e egy szülőnek bármilyen küzdősport-edzésre elengedni gyerekét, de az edző megnyugtat mindenkit. "Ha a szülők lejönnek a gyerekkel együtt egy edzésre, azt fogják látni, hogy itt nagyon vigyáznak a srácokra. A gyakorolt technikák veszélytelenek, ráadásul a mhai thai kiválóan fejleszti a koordinációs készségeket. Valaki kézilabdázni szeretne, valaki az evezést választja, valaki pedig a thai boxot, de nem veszélyesebb vagy veszélytelenebb egyik sem a másiknál." Rehák György egyébként több korosztállyal dolgozik együtt edzőként és nemrégiben óriási sikert ért el egyik tanítványa,

Szána Patrik

, aki a bangkoki ifjúsági amatőr világbajnokságon szerzett aranyérmet a 15-16 évesek között. Ez azért is különösen nagy eredmény, hiszen korábban ez magyar fiúnak nem sikerült ilyen szinten. "Hálistennek sok ügyes tanítványom van, ez az eredmény pedig nagyon jó visszacsatolás a befektetett munkánkra, nagyon boldog vagyok. Többféle korosztállyal dolgozok együtt, a gyerekeknél már hat éves kortól tanítunk srácokat, akik 10-11 éves koruktól már versenyekre járnak. Minden fiatal előtt nyitott a lehetőség hogy csatlakozzon ehhez a különleges sporthoz és remélem hogy az ilyen sikerek a szegedi fiataloknak is motivációt adnak. Nagyra tartom a tehetségüket, a szorgalmukat és a munkabírásukat, nagyon odateszik magukat az edzéseken, ahogy meg is tapasztalhattam. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ez majd az eredményeikben is megmutatkozik."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.