Telt házas koncertet adott Szegeden a Csík Zenekar + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csik_zenekar_szeged43_gs

Megtöltötte az IH Rendezvényközpontot péntek este a Csík Zenekar, a népzenészek ismét megmutatták, hogy a mai, gyorsan változó világban is van, ami állandó.

A Csík zenekar Kossuth-díjas magyar népzenei együttes, 1988 óta a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője. Az eltelt két évtized alatt több rangos zenei díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt. Munkájuk elismerését jelzi például a Fonogram díj, valamint, hogy 2000-ben az olimpiai játékokat kísérő kulturális programhoz őket választották ki, hogy képviseljék Magyarország népi kultúráját Sydneyben.

Az elmúlt években, a zenekar bebizonyította, hogy méltán érdemelte ki a kapott díjakat, a szakma elismerését, a közönség bizalmát és szeretetét. Utóbbira láthattunk példát az IH-ban, ugyanis a jó hangulatú koncertet követően hosszú sorban várták a szegediek, hogy egy-egy aláírással legyenek gazdagabbak a dedikálás során.

no images were found

Előző sztori

Újragondolt negyedszázad – Horthy-konferencia a téves beidegződések és a hamis mítoszok ellen

Következő sztori

Halálos baleset történt Szentesnél