Szegedi ajándékkosár a vak makói férfinak és kislányának + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

adomany04_gs

Kovács Mátét és Dzsesszikát készpénzzel, iPaddel és lakásuk felújításával lepték meg az adventi időszak előnapján.

Az adventi időszak kezdetén ajándékcsomaggal lepte meg a makói Kovács Mátét Bíró Gyula szegedi vállalkozó és Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke. A 49 esztendős, gyakorlatilag teljesen vak férfi egyedül neveli kislányát, a 9 esztendős Dzsesszikát, miután felesége elhagyta őket. A makói önkormányzat biztosított számára szociális lakást, ahol azonban az ínség az úr. A rendszeresen jótékonykodó, adakozó Bíró Gyula rendkívül fogékony az ilyen jellegű hírekre – a családot a Lapcom Média Alapítvány is támogatja karácsonykor –, és ezúttal is úgy döntött, soron kívül segítséget nyújt, Nógrádi Tibor pedig úgy döntött, csatlakozik hozzá az akcióban, és szintén támogatja a rászorulókat.

Kovács Máté és gyermeke nagy örömmel fogadta a több mint negyedmillió forint értékű meglepetéscsomagot, mely 100 ezer forint karácsonyi ajándékokra, bevásárlásra fordítható készpénz mellett a kislány számára egy iPadet, valamint a lakásuk teljes felújítását foglalja magában.

Az adományozók portálunknak úgy fogalmaztak, azért tartják fontosnak, hírértékűnek ezt a gesztust ebben az időszakban, mert mindannyiuk környezetében megtalálhatók azok a rászorulók, nehéz sorsú embertársaink, akiket lehetőségeinkhez mérten felkarolhatunk a szent ünnepekkor. Nem kell messzire mennünk, akár a szomszéd utcában vagy a szomszéd településen rábukkanhatunk azokra az emberekre, akik számára egy meleg vacsora, egy kiló gyümölcs, egy meleg téli ruha vagy ha más nincs, néhány jó szó is komoly segítséget jelent. „Hiszek abban, hogy a Jóisten azért biztosította a lehetőségeket az embereknek, hogy saját maga igényeinek kielégítésén kívül mások ügyét is jó szívvel szolgálja” – üzeni mindannyiunknak Bíró Gyula.

Az advent előtti adományozás még nem ért véget ezen a szombati napon, ugyanis délután, illetve este rendezik meg az immár hagyományos szeged-klebelsbergtelepi jótékonysági disznóvágást és vacsorát, melyről külön cikkben számolunk majd be.

Default thumbnail
Előző sztori

FM: a mezőgazdaság és a piaci szolgáltatások járultak hozzá leginkább a GDP növekedéséhez

Default thumbnail
Következő sztori

Elhunyt Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója

Legutóbbi hasonló cikkek