Közélet

Szabó Mihályt támogatja a Sport és Fürdők Kft. élére a pénzügyi bizottság

Szabó Mihályt támogatja a Sport és Fürdők Kft. élére a pénzügyi bizottság

2016. november 9., szerda
Szabó Mihályt támogatja a Sport és Fürdők Kft. élére a pénzügyi bizottság
penzbizottsagi_ules06_gs

Meghallgatták az önkormányzati cég vezetésére pályázatot benyújtó két személyt, egyhangúlag Szabó Mihályt, a Ligetfürdő Kft. ügyvezetőjét támogatta a grémium. Vita nem volt a bizottsági ülésen, de a jobbikos Tóth Péternek a Jókai utcai társasház kapcsán tett napirendi pont javaslatát nem tárgyalták.

Határozatlan időre választanak a pénteki közgyűlésen ügyvezetőt a Szegedi Sport és Fürdők Kft. élére, a posztra ketten pályáztak:

Oláh Attila

informatikus közgazdász és a Ligetfürdő Kft. jelenlegi ügyvezetője,

Szabó Mihály

. A pályázókat két-két percben hallgatta meg a pénzügyi bizottság, végül Szabót támogatták, amire már abból is lehetett következtetni, hogy miközben Oláh Attila vázolta fel röviden elképzeléseit, még csak nem is nézett rá a pénzügyi bizottság tagjainak többsége, volt aki a papírjaiba mélyedt, míg más a telefonját nyomkodta. Oláh Attila a rendelkezésére álló két percben többek között arról beszélt, hogy a gyógyászatra nagyobb hangsúlyt fektetne megválasztása esetén, s úgy értékelte, hogy éves szinten 3-4%-os megtakarítás is elérhető a Sport és Fürdők Kft.-nél. Változtatna a marketingen is, mint elmondta, bár a cég honlapján azt olvasta, hogy számtalan gyerektábort szervez az önkormányzati társaság, ő háromgyermekes apukaként még egyről sem hallott. A bizottság tagjai előtt Szabó Mihály szólt a szállodaiparban szerzett tapasztalatairól, beszámolt arról, hogy jelenleg általa igazgatott Ligetfürdő indulása nem volt zökkenőmentes, ami miatt gyorsan kellett lépéseket tenni. Elmondta, hogy tavaly már 500 ezer vendéget fogadtak, az új szolgáltatásokat bevezetésével új vendégkört céloztak meg. A pénzügyi bizottság alelnöke,

Lauer István

az elhangzottak, illetve a benyújtott pályázatok alapján Szabót javasolta támogatni, egyhangúlag őt támogatták a grémium tagjai.

A Jókai utcaiak problémáival nem foglalkoztak

A bizottság végül

Farkas László

bizottsági elnök javaslatára nem vette napirendre a jobbikos

Tóth Péternek

a Jókai utcai társasház

fűtéselszámolásával kapcsolatos indítványát, majd a soron következő ülésre hívják be

Kardos Kálmánt

, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatóját a KDNP-s bizottsági elnök javaslatára. Még a napirendre vétel leszavazása előtt

Solymos László

szocialista alpolgármester úgy érvelt, nincs értelme tárgyalni a társasházról, hiszen a nyár folyamán részletesen foglalkoztak az üggyel, ráadásul idén és tavaly is milliós jóváírást kapott a ház, és csak egy kisebbség, akiknek több százezres elszámoló számlát küldtek ki. Azt is mondta, hogy az előző ciklusban – amikor a Jobbik által támogatott vezetője volt a társaságnak – halmozódtak fel a hátralékok, ezért nem tartja Solymos etikusnak, hogy a mostani cégvezér nyakába próbálják varrni a problémát. Tóth szerint az alpolgármester ez utóbbi megjegyzése ahhoz hasonlít, minthogy a tyúk vagy a tojás volt előbb, hiszen még szocialista többséggel működött az önkormányzat 2010-ben és általuk kinevezett vezetője volt az IKV-nak, amikor az intézményeknél és nagyfogyasztóknál először írtak ki közbeszerzést, ami később a brutálisan magas fűtésszámlákhoz vezetett. Mint elmondta, lakik a házban olyan rokkantnyugdíjas házaspár, akinek több mint 900 ezer forintot kell befizetnie, s ezen nincs mit mosolyognia Solymosnak. Abban viszont egyetértett az alpolgármesterrel, hogy már a Karos Kálmán előtti cégvezetők is rendezhették volna a problémát. Azzal is indokolta, hogy az ügyet mégis érdemes lenne tárgyalni a pénzügyi bizottság ülésén, mert nyár óta több részlet is kiderült. Végül Farkas László először az eredeti napirendet szavaztatta meg a bizottsági tagokkal, majd arról szavaztak, hogy a következő ülésen foglalkozzanak az üggyel, méghozzá az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatójának jelenlétében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.