Gazdaság

Startup cégek is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíjon

Startup cégek is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíjon

2016. november 26., szombat
Startup cégek is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíjon

Startup cégek is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíj pályázatán, nekik külön kategóriát is indítottak - mondta Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna szombati műsorfolyamában.

Elmondása szerint a 2014 január 1. után alapított cégek indulhatnak a startupoknak kiírt külön versenyben. A zsűri három szempont szerint értékeli a beérkezett pályázatokat: a legfontosabb a gazdasági eredmény, de fontos az innováció foka, illetve az ötlet társadalmi hasznossága is. A 19 tagú zsűri a legjobb tíz pályaműről titkosan szavaz, a díjátadó március végén lesz.

Antos László

hangsúlyozta: Magyarországon néhány százra tehető az innovációval foglalkozó cégek száma, míg a hasonló méretű Ausztriában kétszer ennyi társaság specializálódott erre a tevékenységre. Fontosnak nevezte, hogy az állam ösztönözze az innovációs tevékenységet akár állami megrendelés útján is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.