Írjon nekünk

Sport

Sakk: a Móra nyerte a XI. Szent Imre Kupát + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

sakk16_gs

Immár évtizedes múltra tekint vissza a szegedi egyetemi kollégiumok közötti sakk csapatverseny, amelyet idén a Móra Ferenc Kollégium csapata nyert meg, így egy évig birtokolhatják a Vándorkupát.

Immár tíz éve hagyomány a Szent Imre Vándorkupa, azaz a szegedi felsőoktatási kollégiumok közötti sakk csapatverseny. Az első versenyt 2006-ban rendezték, így az idei már a tizenegyedik alkalom volt. Az idei versenyt végül négy csapat közül a Móra Ferenc Kollégium nyerte az Eötvös Loránd Szakkollégium előtt, a dobogó harmadik fokára pedig a Sík Sándor Szakkollégium ért fel, míg a házigazda Szent Imre Szakkollégium csapata a negyedik helyen zárt. Mint azt portálunknak Nyőgér István, a verseny alapító ötletgazdája és társszervezője elmondta, korábban hat csapatra is volt jelen egyszerre a vándorkupa sorozatban, s összesen már nyolc szegedi egyetemi kollégium mérettette meg magát a torna történelmében. Eleinte a Károlyi Mihály Kollégium bizonyult még erősnek, majd a Herman Ottó Kollégium is felzárkózott hozzá, csakúgy, mint a kétszeres győztes Szent Imre, Móra Ferenc és Eötvös Loránd kollégiumok, de képviseltette már magát a Szent Imre Vándorkupán a Romzsa Tódor, a Kaszap István, és a tavalyi győztes Márton Áron kollégium is. „A versenyszellem egészséges mértékben van jelen. Inkább a közösségépítés, a közös hobbi és a kapcsolatépítés a dominánsabb. Egy baráti alapú programot érdemes elképzelni, de ettől még megvan a tétje, szorítanak egymásért, jó hangulatban szokott telni a torna. A céljaink között az is szerepelt, hogy a szegedi sakkbarát kollégisták kapcsolatokat építsenek egymással és a Huszár Sakk-kör egyetemi öntevékeny csoporttal is, amelyet 2005-ben alapítottunk, s később megyei szintű csapat is kinőtte magát belőle.” – fogalmazott Nyőgér István, aki kérdésünkre hozzátette: tudomása szerint egyedi kezdeményezésről van szó a városi, egyetemi vándorkupa esetében, illetve jövőre is tervezik a verseny megrendezését, a hagyományosan a helyszínként szolgáló Szent Imre Katolikus Kollégium új könyvtárhelyiségében.

A XI. Szent Imre Vándorkupa végeredménye

I. Móra Ferenc Kollégium
II. Eötvös Lóránd Szakkollégium
III. Sík Sándor Piarista Szakkollégium
IV. Szent Imre Szakkolégium

Kommentek

Hírzóna

Kopasz Bálint és Lucz Dóra döntős, újabb négy kvótaszerzési esély elszállt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A pénteki versenynap programja öt olimpiai szám középfutamaival zárult a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, a magyar egységek közül kettőnek – a kajakos Kopasz Bálintnak és Lucz Dórának – sikerült beverekednie magát a szombati döntőbe. Férfi K-1 200 és C-2 1000 méteren, valamint női C-1 200 méteren a hazaiak ezen a vb-n nem szereznek tokiói […]

Tovább olvasom

Sport

Sportmenü: szegedi rangadót rendeznek a Megye I-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége szegedi érdekeltségű futballeseményei.

Tovább olvasom

Sport

Három magyar érem pénteken: világbajnok a Hagymási, Medveczky páros!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Lucz, Kiss, valamint a Hajdu, Fekete duó nyert még érmet.

Tovább olvasom

Aktuál