Ötödik alkalommal gyűjtenek adományokat advent idején a szegedi rotary klubok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rotary-advent_sajttaj007kf

A Klauzál téren gyűjtik az adományokat. A szegedi cégek mellett művészek, sportolók is segítik azt, hogy a helyi rotary klubok minél több rászorulónak nyújthassanak segítséget.

„Könnyek nélkül nem tudok róla beszélni. A legszebb az ajándékozásban, hogy szeretettel és örömmel adhatunk” – mondta Hajdu László, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged előző elnöke az utóbbi öt év adventi adományozásairól. A szervezők hangsúlyozták, idén is minden összegyűjtött fillér a rászoruló családoknak jut, az utóbbi öt évben 8-8,5 millió forint értékben tudtak ajándékozni.

December elsejétől minden nap délután kinyílik a Klauzál téren az adventi naptár egy-egy ablaka, s két rászoruló család egy támogató, illetve a Délmagyarország ajándékával lesz gazdagabb. Ügyelnek arra, hogy mindig a legszükségesebb dolgokat kapják meg az érintettek, az ajándékok között van háztartási gép, élelmiszer-, tisztítószer-, iskolaszer csomag és pénzadomány is.

Fehér Éva, a Rotary Club Szeged – Tisza vezetője elmondta, idén elkötelezetten dolgoznak a rendezvényen, folyamatosan gyűjtik az adományokat, hogy minél több embernek okozhassanak boldogságot az ünnepek idején. Kiemelte, hogy fontosnak tartják az anyaotthon és az idősek otthona támogatását.

rotary-advent_sajttaj002kf

A fiatalabbakat képviselte Tajti Andrea, aki a Szeged Dóm Rotary Clubot vezeti. Fiatal klubként csatlakoznak a hagyományhoz, igyekeznek minél több időt kint lenni. Középiskolás ösztöndíjalapra gyűjtenek, ezért forralt bort és forralt teát osztanak. Pozitív példát mutatnak azok a tizenévesek, akik kétnaponta két órát kint töltenek a hidegben, s közben próbálják megszólítani az embereket. Elekes Zoltán főszervező hozzátette, remélik, hogy a támogatásban részesülő középiskolások később maguk is adni fognak.

A Délmagyarország kialakítja Szeged első szeretetkuckóját a Klauzál téren, ahol a gyerekeknek gyűjtenek adományt. A Lapcom Média Alapítvány nevében Kóti Zoltán kifejtette, 24 család részére szerveznek gyűjtést, eddig kétmillió forintot adtak az olvasók, így úgy gondolják, idén is több mint százezer forintot adhatnak családonként.

A családi és az iskolai minta hatására érzi úgy Vajda Júlia opera-énekesnő, hogy jó adni. Szerinte az adományozásnak, a segítésnek hozzá kell tartoznia az élethez. Rajta kívül többek között Bárdos András, Király Levente, Székhelyi József és Nagy Péter is a rendezvény vendége lesz, így elősegítve az adománygyűjtés sikerét.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Palkovics: megszűntek az iskolák finanszírozásával kapcsolatos gondok

Default thumbnail
Következő sztori

Illegális bevándorlás - 90-100 milliárd forintból szerelik fel a határvadászokat

Legutóbbi hasonló cikkek