Országos bölcsészkonferenciának ad otthont a Móra Szakkollégium

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mora_ferenc_szakkollegium

Történészek, régészek, pszichológusok, irodalmárok és nyelvészek adnak elő pénteken az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium országos bölcsészkonferenciáján.

Második alkalommal rendezik meg a Móra Szakkolégium országos bölcsészettudományi konferenciáját, a Tudományos Diákkörökhoz (TDK) is kapcsolódóan. A péntek reggel 9 órakor kezdődő rendezvényen, melyet az SZTE BTK dékánhelyettese, Vajda Zoltán nyit meg, összesen harmincegy hallgató ad elő, a Móra szakollégistái mellett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Eötvös József Collegiuma, Károli Református Egyetem Történész Műhelye és a Pécsi Tudományegyetem Kerényi Károly Szakkollégiuma, illetve Szentágothai János Szakkollégiuma is képviselteti magát a konferencián.

Számos történelmi témájú előadás várja az érdeklődőket az ókortól a jelenkorig, valamint régészek is bemutatkoznak, illetve a résztvevők pszichológiai előadásokat is meghallgathatnak, de az irodalom és a nyelvészet is terítékre kerül.

“Alkalmat kívánunk teremteni a bölcsész hallgatóinknak, hogy gyakoroljanak a TDK-ra, valamint meghívunk olyan szakkollégiumokat is, akikkel jó kapcsolatot ápolunk, így a szakmai program mellett egy kicsit tapasztalatcsere és kapcsolatépítés is ez a konferencia” – mondta el hírportálunknak Kovács Attila, a Móra Szakkollégium igazgatótja. Kovács Attila fontosnak tartja, hogy a szakkollégium minél több lehetőséget biztosítson a hallgatóinak szakmai jellegű megnyilvánulásokra.

“Célunk, hogy a hallgatók kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományosabb módon forduljanak szakterületük felé, tapasztalataink szerint ez egy öngerjesztő folyamat, egyre több hallgató ad elő a konferenciákon, ennek van egy inspiráló hatása” – fogalmazott. A Móra támogatni kívánja azt, hogy a konferenciaelőadásokból cikkek, tanulmányok szülessenek, melyek egy konferenciakötet formájában jelennek majd meg a tervek szerint, az előadások bővített, szerkesztett változataival. Ez azért hasznos, hogy a hallgatók fel tudjanak mutatni konferenciarészvételt, illetve publikációt – ennek teremti meg a feltételeit a Móra.

A konferencia részletes programja ITT érhető el.

Előző sztori

Szijjártó: változik a befektetésösztönzési rendszer jövőre

Következő sztori

Nébih: egyre több európai országot érint a madárinfluenza-járvány