Orbán Viktor az iraki külügyminiszterrel tárgyalt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DZSAAFARI, Ibráhim al-; Orbán Viktor

Sebesült iraki katonák gyógykezeléséről, valamint az Iszlám Állam elleni harcról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminiszterrel Budapesten, az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-t.

A megbeszélésen elhangzott: az Iszlám Állam legyőzése nélkülözhetetlen Európa biztonságának megteremtéséhez; ha nem sikerül stabilizálni a térséget, akkor a terrorizmus és a migráció minden eddiginél nagyobb fenyegetést jelenthet a kontinensre.

Orbán Viktor leszögezte: Magyarország éppen ezért minden rendelkezésére álló eszközzel hozzájárul az Iszlám Állam elleni harchoz, és vállalja 20 sebesült iraki katona gyógykezelését is. A kormányfő és vendége jó hírnek nevezte, hogy az ingatag biztonsági helyzet ellenére Magyarország és Irak gazdasági kapcsolatai ígéretesen fejlődnek – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda: könnyed győzelemmel hangolt a Kristianstadt elleni hazai BL-meccsre a Pick

Default thumbnail
Következő sztori

TOP3 gyerekkori bőr-, haj-, köröm nyavalya

Legutóbbi hasonló cikkek