Okostelefonon is bemutatható az e-vonatjegy

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

okostelefon_mobiltelefon_kommunkacio

Az elektronikusan megváltott vasúti jegy már bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon is bemutatható – közölte a MÁV-Start Zrt. pénteken az MTI-vel.

Az e-vonatjegy ellenőrzése a QR kódja beolvasásával történik, ami tárolja a jegy összes adatát, többek között az utas személyazonosságát, az utazási viszonylatot, a kedvezményre jogosultságot, a kocsiosztályt és az érvényességet. A lehetőség használatához 160×160 képpontos képernyőjű okostelefon szükséges.

A MÁV-Start a fejlesztéstől a digitális jegyváltás népszerűbbé válását várja. Az e-vonatjegyek továbbra is 3 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg. 2011 novembere óta lehet interneten vonatjegyet venni, de idáig csak a kinyomtatott jeggyel lehetett utazni. Az InterCity és a gyorsvonatokon 2012 decemberétől tették lehetővé a jegyek képernyős bemutatását.

Idén október végéig csaknem 1,2 millió belföldi jegyvásárlás történt az interneten, ebből 560 ezer otthoni nyomtatással. Így az online vásárlás már a belföldi értékesítés mintegy 7,5 százalékát teszi ki. Az előző évhez képest az e-vásárlások száma 16 százalékkal, míg ezen belül az otthoni nyomtatást és a mobilkészülékes jegybemutatást választó vásárlások száma 47 százalékkal nőtt – közölte a MÁV-Start.

Előző sztori

Néhány napon belül hazamehet a Szegeden műtött kisfiú

Következő sztori

Labdarúgás: kétgólos hátrányból felállva játszott döntetlent Csabán a SZEOL

Legutóbbi hasonló cikkek