Sport

Női kézilabda: nyert az Algyő, de sérülés miatt elveszítette kulcsemberét

Női kézilabda: nyert az Algyő, de sérülés miatt elveszítette kulcsemberét

2016. november 13., vasárnap
Női kézilabda: nyert az Algyő, de sérülés miatt elveszítette kulcsemberét
szs_noi_kezilabda

Az FKSE a Csorvást fogadta a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában, s bár három góllal megnyerte az összecsapást, sérülés miatt elveszítette a csapat kulcsemberét, Tóth Orsolyát.

A sakkban ismert az a lépés, amikor az egyik játékos egy későbbi jó állás kedvéért beáldozza a vezérét (a sakkban kevésbé jártasaknak, Királynőjét). Egy labdajátékban a vezéráldozat általában sérüléssel, esetleg korai kizárással egyenlő. Az algyői lányok a negyvenedik percben jutottak olyan helyzetbe, hogy a súlyosnak tűnő sérülést szenvedő

Tóth Orsolya

elvesztésével felborult az addig jól működő taktika. Addigra hét gólos előnyt szereztek a Csorvás ellen, amiből három a mérkőzés végére is megmaradt, viszont a következő időszakban nélkülözniük kell majd a csapat kulcsemberét, ami kihathat a játékra.

Női kézilabda NB II Dél-keleti csoport, 7. forduló

FKSE-Algyő-Csorvási SK 31-28 (22-15)

Algyő, Fehér Ignác Ált. Isk. Sportcsarnok. Vezette: Kiss Zoltán, Papp Tibor.

FKSE:

Almási- GERCSÓ 5/4, DÁVID ZS 4, Vér 2, Dankó 2, TÓTH 7, Réti 3. Csere: Dávid D., Szabadkai (kapusok) SZŰCS 4, Gombos 3, Alföldi 1, Csányi, Faragó, Fejes, Reigl.

Edző:

Arany Zoltán

Kiállítás:

6 ill. 6 perc.

Hétméteresek:

4/4 ill. 7/6. Arany Zoltán:

"A meccs negyvenedik percéig minden az elképzelésünk szerint alakult. Akkor jött Tóth Orsi sajnálatos sérülése, ami teljesen összezavart bennünket. Az utolsó húsz percben a vezérünk nélkül szenvedtünk, de volt hite és akarata a csapatnak, ami végül győzelmet eredményezett, amelyet a csapat nevében Orsinak ajánlunk, remélve, hogy minél hamarabb újra közöttünk lesz."

A juniorok mérkőzésén

FKSE-Algyő-Csorvási SK 25:13 (12:7)

Gólszerzők:

Sávai 6/1, Sándor Petra 5, Fejes 5, Benák 4/2, Sándor Laura 3/2, Kertêsz 1/1, Farkas 1.

Edző:

Almási Dóra


Kiállítás:

14 ill. 12 perc.


Hétméteresek:

7/6 ill 4/3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.