Népi építészeti program indul

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Népi építészeti programot hoz létre a kormány a népi műemlékek és a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvásáért, megőrzéséért és fenntartásáért – az erről szóló határozat kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

Kiemelték: a kormány szerint fontos megőrizni a veszélyeztetett népi építészeti örökséget, ezért támogatja és kiemelt célnak tekinti a program megvalósulását a népi műemlékek, a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvásáért, megőrzéséért és fenntartásáért.

Közölték: a kormány felkéri a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával biztosítson a programhoz legfeljebb 300 millió forint forrást jövő év január 31-ig és a mintaprojekt (pilot projekt) eredményeit figyelembe véve gondoskodjon legfeljebb 1,5 milliárd forint biztosításáról a 2018-as költségvetésben.

Felkérik továbbá a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a források felhasználásáról évente jelentésben számoljon be a kormánynak.

Előző sztori

Közös televíziós csatornát hoznának létre a V4-ek

Következő sztori

Kompot kaphatnak a tápéiak karácsonyra?