Közélet

Minden ötödik ember látogat közösségi oldalakat munkaidőben

Minden ötödik ember látogat közösségi oldalakat munkaidőben

2016. november 23., szerda
Minden ötödik ember látogat közösségi oldalakat munkaidőben

A Kutatópont legfrissebb felmérése szerint minden ötödik munkavállaló munkaidőben is szakít időt a közösségi oldalak látogatására.

A Nézőpont Csoport szerdai közleménye szerint a számítógépet vagy okostelefont használó dolgozók csaknem egyharmada (32 százalék) bonyolít le magánjellegű telefonokat munkaidőben, 15 százalékuk pedig számítógépes játékokkal játszik. A reprezentatív felmérésből az is kiderül, hogy a munkavállalók szabadidejükben többször szorítják háttérbe privát programjaikat, ha a munka azt megkívánja. Az infokommunikációs eszközöket használók 60 százaléka szabadsága alatt is elérhető, 53 százaléka a munkaidején túl, minden második ember pedig betegen is dolgozik. A megkérdezettek kétharmada (67 százalék) úgy véli, hogy a szabadidő alatt végzett munka hatékony. A munkahelyen használt, de privát dolgokhoz kapcsolódó infokommunikációs eszközök használatát is hasonló arányban (69 százalék) tartják fontosnak. A Kutatópont eredményei arra is rámutatnak, hogy a munkavállalók csaknem 60 százaléka használ munkájához infokommunikációs eszközöket. Minden negyedik megkérdezett a munkaidejének nagy részét számítógép előtt tölti, minden ötödik pedig a munkaidő legalább felében más infokommunikációs eszközzel is dolgozik. A megkérdezettek háromnegyede szerint az infokommunikációs eszközök javítják a munkavégzés hatékonyságát. Az országosan reprezentatív kutatást a felnőtt lakosság körében személyes lekérdezéses kérdőívvel 2000 emberrel végezték el 2016 őszén. A Kutatópont 2010 tavaszán kezdte meg működését önálló piackutató cégként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.