Sport

Labdarúgás: elseperné az új edző bemutatkozását a Szeged-Grosics

Labdarúgás: elseperné az új edző bemutatkozását a Szeged-Grosics

2016. november 5., szombat
Labdarúgás: elseperné az új edző bemutatkozását a Szeged-Grosics
szeged_2011_balmazujvaros72_gs

Hatpontos meccs vár a Szeged 2011-Grosics Akadémiára vasárnap, amely a közvetlenül előtte álló Puskás Akadémiát fogadja Gyulán: Germán Tamásék szezonbeli nyolcadik győzelme akár a dobogót is jelentheti a héten edzőváltáson átesett felcsútiak ellen.

Az NB II egyik, hanem a legjobb lehetőségekkel bíró csapatát fogadja vasárnap a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a Puskás Akadémia FC ugyanakkor a vártnál talán egy picit gyengébben szerepel eddig a bajnokságban: a felcsúti együttes egyetlen ponttal megelőzve a Szeged-Grosicsot, az ötödik helyen áll a tabellán, a legutóbbi, Dorog elleni 0-0-s döntetlent követően azonban menesztették az eddigi vezetőedzőt,

Szíjjártó Istvánt

és szakmai stábját, így a PAFC kispadján a hét utolsó napján már az újonnan kinevezett

Vincze István

ül majd, mint vezetőedző. A szegedieknek az elmúlt hétvégén sikerült a javítás a Soroksár elleni balszerencsés vereséget követően, a felújított Tiszaligeti stadionban

Mészáros Márk

szabadrúgásával három pontot tudott szerezni a gárda, ám vasárnap vélhetően az eddigieknél egy kicsit keményebb mérkőzés vár a csapatra, nem csak az edzőváltás miatt, hanem azért is, mert a Puskás keretét több, válogatott tapasztalattal is rendelkező játékos alkotja:

Sándor György

,

Vanczák Vilmos

,

Zsidai László

vagy a góllövőlista élén álló

Tischler Patrik

egyaránt olyan labdarúgó, aki képes eldönteni a meccseket. A felcsúti együttes számára egyértelműen cél a visszajutás az NB I-be, és bár jelenleg nincs akkora lemaradása az élvonalat jelentő első két helytől, aminek következtében ez kivitelezhetetlen feladatnak tűnne, ugyanakkor egyre kevesebb botlás fér bele annak érdekében, hogy ezt sikerüljön is elérniük, márpedig Gyulán az idei szezonban alaposan meg kell szenvednie mindenkinek, aki pontot vagy pontokat akar szerezni, így izgalmas csörte kerekedhet ki a vasárnapi meccsből. A Szolnokon aratott győzelemnek köszönhetően hamar visszatérhetett arra az útra a Szeged-Grosics, amely a Soroksár elleni meccs előtt jellemezte a csapatot – erre pedig nagy szüksége lesz a Puskás Akadémia ellen is. „Nem gondolom, hogy letértünk volna az útról, a Soroksár ellen is egy jó meccset játszottunk, az, hogy kimaradtak a helyzeteink, nem azt jelentette, hogy letértünk volna az utunkról. A szolnoki meccs merőben más volt, nem tudtuk annyit veszélyeztetni a kaput. Ellenfelünk tördelni akarta a játékot, és a kapu elé próbálták meg berúgdosni a labdát. Természetesen örülök a győzelemnek, de ha döntetlen lett volna, akkor is büszke lettem volna a csapatra, mert megpróbálta tartalommal megtölteni a játékot, nem elrugdaltuk a labdákat, hanem számos felépített támadást, amit gyakoroltunk, meg tudtunk csinálni, csak jobban lezárta a Szolnok a kapuját. Hála Istennek egy gyönyörű szép szabadrúgás góllal meg tudtuk nyerni a meccset. A csapat jó formában van, az, amit kigondoltunk, jól működik, természetesen győzni szeretnénk a Puskás ellen is” – fogalmazott portálunknak a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője,

Klausz László

.

Online

Vasárnap 13.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia - Puskás Akadémia FC másodosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá, Szeged!

A gárda mestere hozzátette, annak ellenére, hogy papíron az egyik legjobb kerettel bír soros ellenfelük, nem tesz különbséget más csapatokhoz képest, hiszen sebezhetőnek tűnik a Puskás Akadémia, már csak abból kiindulva, hogy a liga csapatai közül a második legtöbb, 24 gólt kapták Lencse Lászlóék. „Válogatott játékos ide, válogatott játékos oda, a csapategység a legerősebb. Teljesen mindegy, hogy milyen válogatott játékos valaki, a csapategység és a forma, valamint az, hogy mennyire akarja valaki a győzelmet, fontosabb – úgy gondolom, ezzel le fogjuk tudni győzni az ellenfelünket, még ha egyénileg nagyobb nevekből is áll az ellenfelünk” – nyilatkozta Klausz László. A Szeged-Grosics vezetőedzője korábbi játékostársa, Vincze István ellen meccselhet vasárnap: a Puskás Akadémia frissen kinevezett vezetőedzőjével korábban a válogatottban is játszott együtt Klausz László, így ebből a szempontból is különleges lehet a vasárnapi meccs. „Napi szinten azért nem beszélünk, de jó barátom, együtt játszottunk a válogatottban,klubcsapatban is, ráadásul az ő szülővárosa is Tatabánya, én is abban a klubban nőttem fel. Szakmailag is elismerem a munkáját, régóta jól dolgozik a Puskás Akadémiánál. Rosszkor jön a váltás, egy edzőváltás mindig pluszt ad a csapatnak, mindenki bizonyítani akar az új trénernek” – tért ki a túloldalon, a kispadon történt váltás esetleges hatásaira Klausz László. A keret sérüléssel bajlódó tagjai közül Pászka Lóránd már a csapattal edzett, de még nem teljes értékű játékos, miképp Farkas Aurél is kisebb problémával küszködik, Hegedűs Martin pedig továbbra is külön végzi a munkát, eltiltás ugyanakkor nem nehezíti a Szeged-Grosics mesterének dolgát.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Szolnoki MÁV FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-0).

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 600 néző, vezeti: Nazsa Tamás (Csatári Tibor, Márkus Péter).

Szolnok:

Molnár-Farkas - Rokszin, Magyar (Hajba 88'), Kenderes, Csirmaz, Pintér (Tóth P. 74'), Berdó, Tóth B., Pantovic (Olasz 68'), Papp Sz., Dedics. Vezetőedző: Balogh Pál.

Szeged:

Szántai - Horváth A., Tóth G., Coroian, Andorka (Balogh G. 80'), Mészáros M., Farkas M., Achim, Zabari, Király, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.

Gólszerzők:

Mészáros M. (86').

Puskás Akadémia – Dorogi FC 0-0

Felcsút, Pancho Aréna, 1393 néző. Vezette: Gaál Ákos (Takács Gábor, Bertalan Dávid)

Puskás Akadémia:

Hegedüs L. – Heffler T., Vanczák, Spandler, Tóth B., Fényes (Pekár, 62’), Sándor Gy., Molnár Cs. (Óvári, 80’), Márkvárt, Tischler, Lencse.

Vezetőedző:

Szíjjártó István.

Dorog:

Szemerédi – Füredi, Bora, Kovács I., Csató, Grabant P., Medgyes, Mészáros Á., Sitku (Bor, 91’), Grabant B., Vígh Á. (Tóth M., 60’).

Szakmai igazgató:

Németh Szabolcs.

A bajnokság állása

A 16. forduló programja:

november 6., vasárnap 13.30

Budaörs - HR-Rent Kozármisleny, Ceglédi VSE - Szolnoki MÁV FC, Szeged 2011-Grosics Akadémia - Puskás Akadémia FC, Dorogi FC - Kisvárda Master Good, Nyíregyháza Spatracus FC - Swietelsky-Soproni VSE, BFC Siófok - Békéscsaba 1912 Előre, Mosonmagyaróvár - SZEOL SC, Vác FC - Aqvital FC Csákvár.

16.00

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Soroksár SC, ZTE FC - Cigánd SE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.