Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Kosárlabda: kulcsembere nélkül verte a Jászberényt a Szedeák + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak-jaszbereny020kf

Juhos Levente nélkül állt fel a Szedeák a Jászberény ellen, és Andrija Ciricéknek alaposan meg kellett izzadniuk, de megszerezték negyedik hazai sikerüket.

Negyedik hazai sikerére készült a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a szezon során idegenben remekül teljesítő Jászberényt fogadta. Nikola Lazic együtteséből két játékos is betegséggel küzdött a héten, Ivan Lilov és Juhos Levente közül ugyan mindketten ott voltak a szegediek keretében, de csak előbbi vállalta a játékot, a nemrég karriercsúcsot elérő bedobó ugyan átöltözött, de egy percet sem töltött a pályán.

Lilov szerezte a meccs első kosarat, majd Arrington büntetőkből válaszolt. 4-7 után sikerült egy 9-0-s futást produkálnia a Szedeáknak, többek között Andrija Ciric két triplájának köszönhetően is. Jól kezdett a szegedi együttes, lendületes támadásaival rendre gondot okozott a Jászberénynek, ám a nyolcperces előny a negyed utolsó másodperceiben lecsökkent, miután Nemanja Protic távoli hármasa zárta az első tíz percet. Jól nyitotta a második negyedet is a Szeged, az ezúttal kezdőként szerepelő Vágvölgyi Ákos egy trojkával adta meg az alaphangot, majd a fiatal kosaras védekezésben is hozzátette a magáét, miképp Marko Boltic is jól mozgott saját palánkja alatt is. Nenad Sulovic horga után tíz pontosra nőtt a különbség (31-21), sőt, Boltic kettő plusz egyes akciója után még nagyobb előnyre tett szert a Szedeák. A Jászberény bátran tüzelt kintről: Cseh György és Protic távoli kosaraival zárkóztak a vendégek, de Andrija Ciric visszadobta utóbbi hármasát. (39-30) Szegedi kosárral zárult a második negyed, Sulovic a palánk alól volt eredményes, így nyolc ponttal vezetett a nagyszünetben a Naturtex.

A harmadik negyed nem várt fordulatot hozott: a Jászberény folyamatosan kapaszkodott, Williams pedig szinte képtelen volt hibázni, Nikola Lazic időkérése sem tudta megállítani a vendégek lendületét, így hat perccel a nagyszünet után Williams trojkájával kiegyenlített a Berény. (55-55) Arrington büntetőjével hosszú idő után újból vezetett Stevan Tot együttese, amely a negyed végére hét ponttal is meglépett, Williams húsz pont fölé kúszott ebben a periódusban, így nehéz helyzetből várhatta az utolsó tíz percet a Szedeák. Protic betörései is életveszélyesek voltak, így már kilenc ponttal vezetett a Jászberény. Ivan Lilov rengeteget vállalt: plusz egyes akciója után kezdett közelíteni a Naturtex, mi több, a bolgár hármasa után már csak egy volt a különbség. (69-70) Hol itt, hol ott volt az előny, egylabdás meccsnek tűnt ekkor a találkozó, ezt végül Andrija Ciric törte meg, aki Stamenkovic pontatlan ejtése után tört be, és fejezte be az akciót, így négy pontra meglépett a Szedeák három perccel a vége előtt. Boltic és Sulovic nagyon élt ezekben a percekben, az irányító a lepattanók, a gólpasszok és a kosarak tekintetében is remekül teljesített. Protic megtett mindent, de hatodik triplája csak arra volt elég, hogy három pontra csökkentse csapata hátrányát: a végén a Jászberény nem tudott mit tenni, rögtön faultolt, de ez már a veszett fejsze nyele volt a vendégektől, akik a végén már nem tudták azt a játékot hozni, amivel megszorongatták Nikola Lazic együttesét – könnyű kosarakat tudott szerezni a Szedeák, Wirth Ádám pedig feltette a pontot az i-re a ziccerével: Juhos Levente nélkül ugyan megszenvedett, de le tudta győzni a Jászberényt a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely negyedik sikerét aratta a bajnokságban.

Az így 4-2-s mutatóval álló Szedeák legközelebb december harmadikán lép pályára, Marko Bolticék a Paks otthonában folytatják a bajnokságot.

Ami a statisztikát illeti

A csapatmutatók tekintetében a lepattanócsatát a Jászberény 36-32-re nyerte, amely héttel több támadólepattanót szedett a szegediekhez képest – igaz, ezt ellensúlyozva hárommal több labdát adtak el a vendégek. Ugyanakkor a vonalról pontosabb volt Stevan Tot gárdája, csak négy büntetőt hibáztak el 19 dobásból, a Szedeák nyolc büntetőt is kihagyott, a triplák tekintetében pedig ugyan 13 kinti dobása ült a jászságiaknak, de ezt 34 kísérletből hozták össze, szemben a szegediek 6/19-es mutatójával. A Szedeák játékosai közül a négy légiós egyaránt extrát nyújtott: Marko Boltic 33 perce alatt igen sokszínű játékot nyújtott, 18 pontja mellett a mezőny legjobb lepattanózójának bizonyult kilenc letépett labdájával, miképp a gólpasszok tekintetében sem volt nála jobb teljesítmény, hétszer szolgálta ki a társakat – e mellett hat kiharcolt faultot, és egy szerzett labdát is feljegyezhettünk nála. A héten betegséggel küzdő Ivan Lilov volt a Szedeák legeredményesebb játékosa, a meccset végigjátszó bolgár játékos 23 pontig jutott, négy lepattanója mellett hat gólpasszt és öt kiharcolt faultot tudott hozzátenni, és még egy blokkra is futotta tőle. Andrija Ciric is végig a pályán volt, a kapitány 16 pontot szorgoskodott össze, hat lepattanója mellett két labdát is szerzett, és három gólpasszt, valamint egy blokkot mutatott még fel. Az ezúttal a kezdőben helyet kapott Vágvölgyi Ákos jól teljesített a felnőttek meccsén is: 24 perce alatt 10 pontot szerzett, mezőnyből csak egyszer hibázott, két lepattanót és egy asszisztott tudott hozzátenni a közöshöz. Nenad Sulovic 33 percet töltött a pályán, ami alatt 19 pontig jutott, hét lepattanója és négy szerzett labdája mellé hat gólpassza is volt, és hatszor szabálytalankodtak ellene, övé volt a legmagasabb VAL-érték (28) a Szedeák játékosai közül. A csereként beállt Révész Ádám 6 percet kapott Nikola Lazictól, ami alatt 2 pontot szerzett, Wirth Ádám négy pontig jutott 19 perce során, míg Lakosa Zsolttól egy gólpasszra és egy lepattanóra futotta szűk három perc folyamán. A túloldalról Nemanja Protic és Brian Williams emelhető ki: az irányító hat triplát szerzett, ami a mezőny legmagasabb mutatója, öt lepattanót és öt gólpasszt tud még felmutatni hét kiharcolt faultja mellett a szerb légiós – míg Williams szintén húsz pont fölött zárt, és remekül dobott főképp kintről, csak három távolija nem landolt a gyűrűben hét kísérletből.

ONLINE
Szedeák Jászberény
92: 86
(26-21, 21-18, 14-29, 31-18)

Férfi kosárlabda NB I/A 8. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – JP Auto-Jászberény KSE 92 – 86 (26-21, 21-18, 14-29,31-18)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezeti: Győrffy Pál, Jakab László, Minár László (Balogh László).
Szedeák: BOLTIC 18, LILOV 23/3, CIRIC 16/9, Vágvölgyi 10/6, SULOVIC 19. Csere: Révész 2, Wirth 4, Lakosa -. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Jászberény: PROTIC 28/18, Arrington 9, WILLIAMS 26/12, Cseh 11/3, Stamenkovic 7/3. Csere: Brbaklic -, Barker -, Czirbus 5/3, Bazsó -. Vezetőedző: Stevan Tot.

Nikola Lazic: “Egész héten sok gonddal küzdöttünk, a csapat az utolsó negyedben mutatta meg igazi tudását, amikor hátrányból fordítva szerezte meg az idény legfontosabb győzelmét.”

Stevan Tot: “Sok erőnket felemésztette, hogy hátrányból kellett fordítanunk. Döntőnek bizonyult, hogy a negyedik negyedben gyengén védekeztünk a palánkunk alatt.”

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 92-86 (26-21, 21-18, 14-29, 31-18)

40′ Arrington kihagyja közelről, majd Wirth mehet a kontrával – be is fejezi, 92-86, ez a vége! Óriásit küzdött a Szedeák ma egyik kulcsembere, Juhos Levente nélkül, de ha nehezen is, de behúzta a negyedik hazai sikerét a Nikola Lazic együttese!

40′ Protic keresi a helyet egy triplára, de rövid, Boltic pedig lehúzza a lepattanót, majd megint faultolják – 16 másodperc még, Boltic kihagyja az elsőt és a másodikat is!

40′Gyors egy fault Ciric ellen – nincs más taktikája a Berénynek, de ha Ciric bedobja a büntetőket, akkor sok mindenről már nem kell beszélni a meccs kapcsán. Kimarad azonban az első, a második már bent, 90-86.

40′ Protic még beemel egy hármast, 89-86. Huszonkilenc másodperc még, időt kér Stevan Tot!

40′ Cseh állhat a vonalra: kettő megy be a háromból, 87-83. Lilovot gyorsan megállítja Arrington – a bolgár nem ront a vonalról, 89-83. Lejön a tripla, Boltic pedig elhozza, ezzel lehet, hogy megvan a meccs!

39′ Proticon nem múlik, megint egy brutálisan távoli tripla, 87-81. Sulovic trojkája viszont rövid, majd a center ráesik Cseh-re, ez három büntető. Időt kér a Szedeák.

39′ Williams már kintről próbálja megmenteni, ezt nem is engedik neki. Nem túlzás, el lehet dönteni a meccset – Boltic megint kiharcol egy faultot, a helyén az első büntető, és a második is, 87-78!

38′ Williams éppen a triplavonalon belülről, 83-78. Sulovic nem dobja el a triplát – persze ha bedobja a kettest, akkor nem hiányzik ez a trojka, 85-78.

38′ Boltic megint egy remek villanással, 83-76! Időt is kér a Jászberény, 2 perc 49 másodperc van még, ezen a meccsen ez a hét pont rengetegnek számít!

37′ Sulovic szépen blokkolja Stamenkovicot, de Ciric hiába megy, már befújják a faultot a sporik: így sem rossz persze, Sulovic dobhat büntetőket: csak az első jó, 81-76. Lilovot labdástól löki a földre Arrington.

37′ Stamenkovic hiába megy be, nem jó az ejtése, CIRIC! Egy remek betörés és a floater is jó, 80-76! Ez komoly különbség ezen a meccsen!

36′ Kimarad Boltic első büntetője, ezek nem biztos, hogy beleférnek ma! A második már jó, 78-76.

36′ Sulovic látja meg a palánk alá befutó Bolticot: fordítva szokott ez működni, de így is jó persze, 77-76. Arrington kihagyja a közelit, majd Boltic ellen egy újabb durva fault.

36′ Lilovnál a negyedik hiba, de marad a pályán. Sulovicra is ráfújnak egyet, neki “csak” a harmadik. Protic a vonalról: mindkettő jó, 75-76.

35′Protic triplája hosszú, Ciricé a lepattanó. Meg lehet kicsit lépni, de Lilov közelije kimarad most! Wirth üt be egy faultot.

35′ Lilovnak sóznak oda: nem a legtisztábban játszik most a Jászberény. Lilov bedobja mindkét büntetőjét, 75-74.

34′ Sulovic most tarthatatlan, remekül játszik a center, 73-72. Czirbus is hozzászól, eltekintettünk volna ettől, 73-74.

33′Williams kiejti a labdát a kezéből, a Szedeák pedig szépen végigviszi a támadást, Sulovic befejezi a kontrát, ez egy roppant könnyű és fontos kosár volt, 71-70: 8-0-s futásba a Szedeák. Williams bepöcizi, 71-72.

33′ Boltic letépi a pattanót, majd Lilov beleáll egy triplába: és bent is van! 69-70, rögtön időt is kér a Jászberény!

33′ Lilov! Egy elképesztően fontos közeli a bolgártól, ráadásul még jöhet egy büntető is! Jó ez is, 66-70!

32′ Boltictól egy jó betörés, 63-70. Protictól ez egy szándékos faultnak tűnt, de csak simát fújnak a sporik.

31′ Stamenkovic negyedik személyi hibáját követi el, le is hívja őt Stevan Tot. Boltic nem találja el a gyűrűt, Protic viszont megtalálja a rést a szegedi védelmen, 61-70.

31′ Cseh hármasa nem jó a sarokból, majd Ciric passzát lefüleli Stamenkovic. Williams trojkája honnan perdült ki, te jó ég, a fizika határait súrolta!

III. negyed 61-68 (26-21, 21-18, 14-29)

30′ Lakosa jól látja meg a palánk alatt üresen maradt Révészt, aki be is ejti, 61-66. Még egyet támadhat a Berény: még Williams büntetőzhet, mindkettő bent van, így már húsz pont felett a vendégek légiósa, a Jászberény pedig tíz perccel a vége előtt 68-61-re vezet.

30′ Ciric hármasa nem jó,de Lakosáé a pattanó. Wirth beüt egy faultot, így jöhetnek Stamenkovic büntetői: mindkettő jó, 59-66.

29′Lilov hármasa éppen eléri a gyűrűt – Williams elképesztő, addig cselezget, amíg van helye egy triplára, és megint pontos kintről, 59-64.

28′ Williams a sarokból egy hármassal, 59-61.

28′ Lilov húzza be közelről, de Sulovic a fülét fájlalja, és azt mutatja, hogy kapott egy könyököst, le is hívja őt Nikola Lazic, 59-58.

28′ Vágvölgyi nem tudja átdobni Czirbust, jön Lakosa a Szedeákba. Arrington a vonalról: csak az első jó, de így is vezet a Jászberény, 57-58.

27′ Cseh szerencsére elméri a triplát – most kicsit bajban van a Szedeák, jön Wirth Boltic helyett.

27′ Sulovic a palánk alól, tíz ponton felül ezzel a center, 57-55. Cseh gyorsan egyenlít, 57-57.

26′ Boltic passzát lelesik, de Williams kihagyja a ziccert, Ciric ebben sokat segített neki – Boltic a kontrát befejezi, 55-52. Ezek Williams percei, most egy hármas tőle – ezzel egál, 55-55.

26′ Williams állhat a vonalra megint: mindkettő jó, egyetlen pont közte, 53-52.

25′ Williams büntetőivel folytatjuk: mindkettő bent, és így már csak három pont közte, 53-50. Ciric hármasa rövid, majd a reklámfeliratot kell felszedni, miután elengedte a ragasztás, Boltic egymaga szedi fel a maradékot, és viszi le azt a pályáról.

24′Lilov triplája rövid, majd Protic kígyózik be a palánk alá, 53-48. Időt kér a Szedeák.

24′ Lilov remek védekezése Arringtonnal szemben, de végül úgy látják a sporik, Lilov ért hozzá utoljára. Cseh fut be a palánk alá és ejti be, 53-46.

23′ Williams középtávolija is jó, 51-44. Sulovicot csak fault árán állítják meg, de jó a kosara, jöhet a plusz egy: kimarad a büntető, 53-44.

23′ Szerencsére sikerül azt visszaszerezni, Stevan Tot majd felrobban a kispad mellett. Lilov csak bemutatja a passzt, de ő maga fejezi be az akciót közelről, 51-42.

22′ Sulovic passzát lefüleli Stamenkovic. Protictól most nem jó ez kintről, majd egy támadófaultot fújnak Sulovicnál.

21′Williams trojkája nem jó, de Lilov már nem tudja megmenteni a vonal előtt. Protic a negyedik tripláját szerzi, 49-42.

21′ A Szedeák vezetheti az első támadást a szünet után. Lilov rögtön be is fejezi ezt, 49-39.

II. negyed 47-39 (26-21, 21-18)

20′ Sulovic leüti, majd kiosztja Lilovnak, de kimarad a tripla. Arrington a körtéből, 45-39. Még támadhat egyet a Szedeák: Sulovic egy szép horoggal fejezi be a játékrészt: 47-39-re vezetnek Nikola Lazic tanítványai a nagyszünetben.

19′ Ez egy csúnya homály Sulovictól, majd Williams dob egy újabb trojkát, 45-37.

18′ Cseh faultja után Sulovic büntetőzhet: csak a második bent, 45-32. Arringtontól nem jó a hármas, Williams viszont elindul vele, és be is fejezi, 45-34.

18′ Triplaeső! Ez is bent, Vágvölgyi a sarokból szórja be a másodikat, 42-30. Egy szerzett labda után Ciricet blokkolják, de Wirth visszapöcköli! Protic most a betörést választja, 44-32.

17′Protic megint kintről – 36-30, már csak hat pont a szegedi előny. CIRIC VISSZADOBJA! 39-30!

16′ Protic egy igen szerencsés hármassal, már félig lejött, de valahogy mégis behullott, 36-27.

15′ Wirth hármasa rövid, Arrington mehet a ziccerrel, de kihagyja! Sulovic nem vállalja el kintről, inkább leüti, de közelről most pontatlan – viszont visszaszerzi a labdát! Lilov ezt meg is bünteti egy közelivel, 36-24! Időt kér a Jászberény, ez a negyed eddig 10-3 a szegedieknek!

14′ De szép blokk Cirictől a palánk alatt, Bazsót sapkázta be, továbbra sincs pontja a Jászberénynek: most már van, Cseh zúz be egy triplát, 34-24.

14′ Stamenkovic újabb hibája támadásban, visszakerül a labda a Szedeákhoz. BOLTIC! Betörése után be tudja ejteni, és még szól a síp is, jöhet a plusz egy: bent van az is, 34-21.

13′ Brbaklic trojkája sem jó, 10-ből három volt csak jó a Berénynél kintről. Sulovic tartja meg és keresi a helyet – meg is találja, tíz pont közte, 31-21.

13′ A gyűrű tövéről jön le Stamenkovic hármasa. Vágvölgyi kap nagy tapsot, Wirth váltja őt.

12′Megint egy jó védekezés, ez elképesztően sokat jelenthet! Ciric tempója most nem jó, kicsit megállt most támadásban a Szedeák. Jön vissza Sulovic.

12′ Boltic állja útját Brbaklicnak, meg is szerzi a labdát a Szedeák. Lilov triplája rövid.

11′ Ez a támadás most nem ül a Szedeáknál, de Vágvölgyi védekezésben is hasznos, beleüt Bazsó passzába.

11′Protic kezéből sikerül kilopni a labdát, és a meginduló Ciric ellen a fault. VÁGVÖLGYI! Egy remek tripla tőle, 29-21!

I. negyed 26-21

10′ Ciric tempója a gyűrűben, 26-18. Még marad pár másodperc: Protic vagy tíz méterről szór be egy dudaszós triplát – ettől el tudtunk volna tekinteni, 26-21 tíz perc után.

10′Czirbus kihagyja a közelit, de megint Arrington ér oda a lepattanóra, és váltja az pontokra, 24-18.

9′Arrington hármasa hosszú, Lilové a pattanó. Szép meglátás a bolgártól, de Bolticra figyeltek.

9′ Brbaklic trojkája most pontatlan, de a pattanó Arringtoné, aki ezt pontra váltja. Ciric büntetői a helyén, 24-16. Jön Révész a Szedeákba.

8′ Sulovicot csak fault árán tudják megállítani, de jó a közelije is: és a büntető is, 22-14.

8′ Arrington homály triplája után Stamenkovic löki arrébb Vágvölgyit, ez fault. BOLTIC! Egy pazar zsákolás az irányítótól, 19-11, viszont Czirbus egy triplával jelentkezik rögtön, 19-14.

7′ Eladott labda támadásban a Szedeáktól: Barker azonban pontatlan a körtéből. Boltic elindul, és nem lehet megállítani: 17-11.

6′ Protic töri meg a vendég gólcsendet egy középtávolival, 15-9. Ciric trojkája most nem jó, majd Stamenkovic betörése után ejti be, 15-11.

6′ Vágvölgyi büntetőivel folytatódik a meccs: mindkettő jó, 15-7.

5′ CIRIC! Megint egy hármas tőle, az eddigi legnagyobb különbség, 9-0-s futásban a Szedeák, 13-7! Időt is kér Stevan Tot Brbaklic faultja után.

5′ Cseh trojkája kön le, majd Sulovic nem tudja már megmenteni a pattanót – Vágvölgyi viszont rermekül védekezik Williams-el szemben, ez támadó a berényiek légiósától.

4′ Cseh nem tud mit kezdeni a lepattanóval, majd Lilov egy elképesztően szemtelen dobócsellel küldi el Williamst, de jön a fault, így jöhet két büntető is: csak az első jó, a második kiszédül, 10-7.

4′ Megint jó a védelem, Vágvölgyi indul meg, és csak szabálytalanul tudják megállítani, jöhet a vonalról: jó az első, és a második is, 9-7.

3′ Boltictól egy kinti dobás, de nem éri el a gyűrűt. Ez most jó védekezés Protic-al szemben, de Ciric hármasa sem jó. Sulovic hátrál, majd kiosztja Cirinek: a kapitány két triplát egymás után ritkán ront, ez most is így van, 7-7.

3′ Ez szép akció volt, Protic dugta el a labdát, majd Csehnek még le is tudta passzolni a körtében – Lilov faultjával együtt jó a kosár, így jöhet a plusz egy: ám ez nincs bent, 4-7.

2′ Stamenkovicé az első tripla a meccsen, 2-5. Ciric hármasa egy picit rövid, de megvan a lepattanó, majd Stamenkovic pici segítségével Lilov megint, 4-5. Stamenkovic trojkája most rövid.

2′Boltic indul meg, de nincs nagyon helye, viszont a lepattanót Sulovic letépi. Támadhat még a Szedeák: Vágvölgyinél lépést fújnak.

1′ Az első kimarad, a második már pontosabb, és a harmadik is bent, 2-2.

1′ Lilov indul meg a palánk alá, és be is ejti, 2-0. Egy kiosztás a túloldalon, Vágvölgyi dobás közben ráesik Arringtonra – három büntetőt dobhatnak a vendégek.

1′ Vágvölgyi kezd a Szedeákban a beteg Juhos helyett. A Szedeák hozza el a labdát a feldobásnál.

17.57 – Túl a bemutatáson, a két csapatot ezúttal is a Szedeák utánpótlás-együttese kísérte be a pályára.

17.47 – Az U20-asok között egyébként egészen meggyőző szegedi siker született, 94-55-re nyert a Szedeák, Vágvölgyi Ákos 24 pontig jutott a meccsen. Ha Nikola Lazic együttese ma is nyerni tudna, akkor egyetlen győzelemre kerülne a Szolnoktól.

17.27 – Megérkezett a Szedeák is a parkettre: ott van mind a két, a héten betegséggel küszködött játékost, Ivan Lilov és Juhos Levente is – kérdés persze, hogy mennyire tudnak majd ma segíteni a csapatnak. Utóbbi játékos nem is melegít a társakkal.

17.23 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból! A negyedik hazai sikerére hajt ma a Naturtex-SZTE-Szedeák – a Jászberény ugyanakkor negyedik idegenbeli győzelmét arathatná ma, de az újszegedi sportcsarnokban már elbukott idén a Falco és a Sopron is.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál