Közélet

KKM: jól szerepeltek a magyar borok Ázsia legnagyobb borászati kiállításán

KKM: jól szerepeltek a magyar borok Ázsia legnagyobb borászati kiállításán

2016. november 23., szerda
KKM: jól szerepeltek a magyar borok Ázsia legnagyobb borászati kiállításán
hordo_bor_szoleszet_must

Jól szerepeltek a magyar borok Ázsia legnagyobb borászati kiállításán, a Dél-Koreában megrendezett Asia Wine Trophy-n (AWT) - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa az MTI-vel.

A közlemény szerint

Budai Gyula

elmondta: a kiállítás versenyére 37 bort neveztek Magyarországról, ezek közül kettő ezüst, kilenc arany minősítést, a Pannon Tokaj pincészet Dominium 6 puttonyos aszúja pedig kategória-győztesként arany medált kapott. Ázsia legnagyobb és legfontosabb élelmiszeripari és borászati vására jó alkalom arra, hogy a kiváló minőségű magyar borokat megismerjék - tette hozzá. Felidézte: a Külgazdasági és Külügyminisztérium jelentős lépéseket tett azért, hogy a magyar borokat megismertesse Ázsia-szerte. A koreai vásáron való megjelenés azért is volt fontos, mert bár többféle tokaji aszú is megtalálható az Asia Wine Trophy-nak helyt adó Dél-Korea boltjaiban, de kereskedelmi mennyiségű magyar vörös és fehérbort eddig nem exportált Magyarország a távol keleti országba. Az október 28. és 30. között megrendezett idei Asia Wine Trophy-ra összesen 4 ezer bort regisztráltak, mintegy harminc országból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.